CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

I. Integrált Művészeti Tábor
Fogyatékosok és egészségesek együtt a színpadon
Szombaton 18.00 órakor a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban a “Valahol Európában" című musicalt mutatják be

A Soproni Líceum Társulat 2002-óta foglalkozik a zsirai Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthonában a bentlakók művészeti képzésével.
A 20 fős csoport megismerkedhetett a színház, illetve a színészet által nyújtott élménnyel, a közösségi munka összetartó erejével, a színház iránti alázattal és a színház iránti lelkesedéssel.
A ,,fiatalok'' színházszeretetének köszönhetően a közös foglalkozások során eljutottak arra a szintre, hogy idén integráltan színpadra állíthattják az ismert musical-t, a Valahol Európában-t.
Bartokos Tamás, Soproni Líceum Társulat művészeti vezetője és néhány fős csapata a színészektől és a nézőközönségtől kapott pozitív visszajelzésektől felbátorodva, elhatározták, hogy létrehoznak egy országos Integrált Színházat, amelynek célja a tolerancia fontosságának hirdetése, mi több, annak gyakorlatban való bemutatása.

- Ügy érezzük, nincs annál szebb látvány, mint amikor a fogyatékosok, és egészségesek együtt állnak színpadra, s úgy szórakoztatják a nagyérdeműt, hogy
akkor a színpadon nincs sem fehér, sem fekete, sem egészséges, sem fogyatékos, csupán egyenlő emberek vannak - foglalja össze röviden a közös színpadi játék, semmi máshoz nem hasonlítható, felemelő élményét a művészeti vezető.

Képletesen szólva, az integrált színház alapkövét Sopronban ezen a nyáron egy Integrált Művészeti Tábor megszervezésével tették le, ahova az ország több, fogyatékosokkal foglalkozó intézményének, egyesületének kis létszámú csoportjait hívták meg, mozgássérülteket és értelmileg sérülteket egyaránt.
Az öt napig tartó tábor programját a szervezők úgy alakították ki, hogy abban egyaránt szerepeljen próba, színházi alapismeretek, különböző művészeti előadások, ismerkedés a várossal. vetélkedő, esténkénti színi előadás, koncert.
A tábor egyik fénypontja kétségtelenül a .“Valahol Európában" című musical lesz, illetve annak soproni közönség előtti bemutatása, amelyben a majd egy hét alatt felkészített, az ország minden szegletéből érkező résztvevők egy emberként fognak a színpadra lépni, közel hatvanan.

A szervezők azt tervezik, hogy a tábor végeztével az Országos Integrált Színház alapító tagjaival közösen több, az országban több helyszínen is fellépnek majd.

Tehát ,a soproniakat szeretettel várják az Integrált Művészeti Tábor záróelőadására,
augusztus 14-én, 18.00 órára a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központba
(Sopron, Ady Endre u. 10.)

a “Valahol Európában"
című musical bemutatójára.



Tekintsék meg a próbák alatt kézült képriportunkat




T.É.
Fotó: T. Zs.



2004. augusztus 11., szerda 17:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület