CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Alpesi Trans Kupa

Alpesi Trans Kupa - kerekesszékes tenisz verseny Sopronban

Kerekesszékes teniszezők versenyének adott otthont a közelmúltban Sopron. A helyi Racket Hotel Sopron Tenisz Klub szervezésében, az önkormányzat támogatásával zajló Alpesi Trans Kupa a két paralimpiai kerettag felkészülésének része volt.
A világon 12 ezer kerekesszékes teniszezik, hazánkban mindössze tucatnyi profi játé-kosa van a népszerű, ám meglehetősen költséges sportágnak. Sopronban egy évvel ezelőtt három mozgássérült kezdte el és az Alpesi Trans Kupa idén már a második versenyük – tudtuk meg Rácz Sándor edzőtől, a verseny egyik szervezőjétől.
A hétvégi versenyen az ország legjobbjai mérkőztek egymással. A játékhoz speciális tolókocsi szükséges, amelyben a sportoló stabilan rögzítheti magát. (Ennek ára akár egymillió forint is lehet, ez is oka annak, hogy kevés mozgássérült  teniszezik.) A gyors és biztonságos fordulást a döntött, illetve hátrafelé álló billenő kerekek biztosítják. A szabály annyi könnyítést enged, hogy vissza-ütés előtt kétszer is pattanhat a labda. A profik heti 3-4-szer edzenek és évente 10-15 versenyen indulnak.
A résztvevők közül ketten a Magyar Paralimpiai csapat tagjaként utaznak az olimpiára. Farkas László többszörös magyar bajnok, a magyar ranglista első, a világ-ranglista 32. helyezettje és Prohászka Csaba azt mondják: idén sűrű volt a versenynaptár, számos versenyen vettek részt, sikeresen lépdeltek előre a világranglistán és mindent megtettek azért, hogy Athénban jól szerepeljenek. (Tóth Anita Lilla)2004. augusztus 12., csütörtök 17:23


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület