CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. április 05., csütörtök 21:25


Több tízezren keresték fel a régiós stand 31 kiállítóját.

Sopron és vonzáskörzete az UTAZÁS 2001. Kiállításon

Sopron és vonzáskörzetének részvétele az UTAZÁS 2001 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon
Budapest, 2001. március 21-25.


A kilenc turisztikai régió szerint csoportosított belföldi ajánlatok a HUNGEXPO “B” kiállító csarnokban kaptak helyet.

A Nyugat–dunántúli Régió több, mint 200 m2-es standon állított ki, melynek felülépítménye egy dunántúli tornácos házat jelenített meg. Az Attrakciót a szigetközi halászkunyhó, a Írottkő Natúrpark Kőszeg virágos szekere, valamint a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál római harci kocsija jelentette. A standon folyamatosan lehetett soproni, kőszegi, somlói, zalai borokat kóstolni, és bemutatkozott a régió sajtkínálata is. A szigetközi ecetes hal, csakúgy, mint az előző évben, nagy sikert aratott.

A vásár ideje alatt több tízezren keresték fel a régiós stand 31 kiállítóját: tematikusan kiemelt gyógyfürdőhelyek, a térségi ajánlatokat képviselő Tourinform-irodák, idegenforgalmi szervezetek és vállalkozók.

A Tourinform Sopron a térség képviseletét az elkészült Sopron és vonzáskörzetének turisztikai értékeit bemutató kiadványok segítségével látta el. Érzékelhető volt, mint ahogy a régió esetében is: megnőtt a természeti értékek iránt az igény. Nagyon ismert a Fertő tó és környéke a kiépült kerékpárutakkal, ezzel összefüggésben Sopron környéki, illetve a Fertő melléki olcsóbb szálláslehetőségeket, falusi szállásadók ajánlatait keresték. Változatlanul nagy az érdeklődés Balf gyógyfürdő kínálata iránt; Hegykő és Petőháza fürdőhelyei azonban még mindig nem ismertek a nagyközönség előtt.

Sopron iskolai kirándulások és családi üdülések célpontja. A szálláslehetőségek tekintetében az előző évhez mérten az olcsóbb kategóriájú szállások iránt nőtt meg a kereslet. A kiállítás figyelemfelkeltő-csalogató programjai között nagy sikert aratott a soproni ütő-együttes Stöckert Ádám vezetésével.

A szezon előkészítésére számos belföldi kiállítás nyújt lehetőséget. Így Sopron és vonzáskörzetének turisztikai kínálata márciusban ott volt a pécsi turisztikai vásáron, Debrecenben a 11. Utazási Vásáron a Tourinform Sopron személyes informátorral is jelen volt, az egri és szegedi szakmai kiállítások pedig április első hétvégéjén teremtenek alkalmat a bemutatkozásra.
HK