CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. március 29., péntek 17:23


A soproni Konferencia és Kulturális Központ bokréta-ünnepe

A soproni Konferencia és Kulturális Központ bokréta-ünnepe

    A Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Program keretében támogatást nyert soproni Konferencia és Kulturális Központ bokréta ünnepségét tartották Sopronban március 28-án. Az ünnepségen részt vett Matolcsy György gazdasági miniszter. Az 1,3 milliárd forintos beruházást a tárca 400 millió forinttal támogatta.
    A szerkezetkész épület bejárását követően – amelyen részt vett dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Kht ügyvezetője, Tengerdi Antal alpolgármester, a tervező, a beruházó és a kivitelező cégek vezetői – Sopron kulturális ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Matolcsy György gazdasági miniszter, dr. Szájer József országgyűlési képviselő és Tengerdi Antal alpolgármester

    Matolcsy György gazdasági miniszter gratulált a munkához. Sopront földrajzi helyzete, természeti adottságai, műemléki környezete, meglévő turisztikai infrastruktúrája alkalmassá teszi arra, hogy a turizmusfejlesztés egyik fő irányává a konferenciaturizmus váljon.

- Sopron építkezik, és a környező 39 településsel együtt esélye van arra, hogy a jövőben akár Béccsel is vetekedjék, abban az értelemben, hogy a 21. században fontos területeken tud majd kiemelkedő színvonalú szolgáltatást ajánlani. A környék többi 39 települése is ráfűzhető a Sopron teremtette lehetőségre - hangsúlyozta a gazdasági miniszter, aki kijelentette, hogy a Konferencia Központ Sopront Európa egyik legvonzóbb városává teheti, annál is inkább, hogy a város vonzáskörzetében népszerű turisztikai célpontok – Fertőrákos, Nagycenk, Fertőd, a Fertő-Hanság Nemzeti Park – találhatók, és hogy Sopron és környéke egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező szőlőtermő vidéke. Sopron hosszú ideje népszerű konferenciavárosnak számít, ahol évente 100-150 tudományos tanácskozást tartanak, amelyhez a szellemi hátteret a Nugat-Magyarországi Egyetem biztosítja. A konferencia-turista másokhoz viszonyítva háromszor többet költ, jelentette ki a gazdasági miniszter, aki hangsúlyozta, hogy a hazai kongresszusi turizmus fejlesztését a Gazdasági Minisztérium a Széchenyi Terv keretében kiírt pályázatokkal támogatja. Eddig négy vidéki kongresszusi helyszín – Pécs, Szeged, Debrecen és Sopron – támogatásáról született döntés.
- Eredeti szépségét fogja visszakapni a Konferencia Központ – amelyben még Bartók is adott koncertet – mondta Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a város kulturális élete is gazdagodik ezáltal. A soproni konferencia központ a Széchenyi Terv legnagyobb beruházása. Ez Sopronnak nem csak a sors nehéz évekért való kárpótlását jelenti, de a Széchenyi Terv támogatásán keresztül visszakerülnek a városba a polgárai által befizetett adóforintok is. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a Széchenyi Terv alapfilozófiája érvényesült a soproni Konferencia Központ esetében is: azokat segíti, akiknek ötletei, tervei vannak.

    A köszöntő beszédeket követően a feldíszített és nemzeti színű szalagos bokrétát elhelyezték az épület egyik legmagasabb pontjára


 


Fotók: Kisalföld

Kapcsolódó cikkek: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4340
                             http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4338