CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. október 17., csütörtök 23:55


Pad-adományozók-Korház-rekonstrukció-Útlezárások-IV. László emlékhely-A Megyei Területfejelszési Tanács közleménye-Pályaválasztási kiállítás- Rakovszky-könyv- Radiológia-Kertész-regények az interneten

Hírek, események

 A Padokat a terekre! akcióban résztvett magánszemélyek és vállalkozások, akik adománya révén tizenöt pad került a Széchenyi térre: Gerencsér János és Julianna, Tóth Márton és családja, Keglovich István és családja, Peczár Ottó, dr. Czuczor Huba, a Hegedüs Család, vitéz Vargha Lajos családja, a Harrer Cukrászda, Abosi Betarix, Imex Szervíztechnikai Kft., Imex Filtertechnikai Kft., Idea Mûszaki Áruház, Cassone Sport Kft., Szalay Dodá Kft. Fotó: Vargha Lajosné átveszi Sopron polgármesterétõl az oklevelet. Kapcsolódó cikk: Kovácsoltvas padok a Széchenyi téren

21 milliárdos korház-rekonstrukció Befejezõdött a soproni Erzsébet-kórház tíz évig tartó, országosan is egyedülálló  rekonstrukciós programja. Az utolsó épület felavatásánál jelen volt dr. Kökény Mihály, a szaktárca államtitkára, aki a felhívta a figyelmet a hatalmas értékkel együttjáró felelõsségre. Dr. Vargha Péter fõigazgató-fõorvos elmondta, hogy a támadások ellenére is a soproni politikusok mindig is kiálltak a kórház ügye mellett. Az ünnepélyes szalagátvágás alkalmával Dr. Vargha Péter átvehette a Pro Sanitara miniszteri kitüntetést.

Útlezárások Sopronban Aszfaltozási munkák és útkövezés miatt a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ környezetének rendezése miatt a List Ferenc utcát és a Templom utcát október 19-én, szombaton 17 óráig lezárják. A Belváros gépjármûvel csak a Városház utca felõl közelíthetõ meg.

Emlékhely IV. László királynak IV. László királynak állítottak emlékhelyet Sopronban a Jereván lakótelepen Szeptember 16-án, szerdán a IV. László király utca és a Teleki Pál utca találkozásánál kialakított emlékhely soproni vállakozók kezdeményezésére és anyagi támogatásával jött létre.
 

A Megyei Területfejelszési Tanács közleménye 2002. október 16-i ülését követõen közleményt adott ki a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács: a Gyõr-Moson-Sopron Megye Területfejelsztési Tanácsa a 2002. évi ár- és belvízvédekezést, ezen belül a 2002 augusztusi, minden eddigi szintet meghaladó dunai árvíz elleni védekezést rendkívül sikeresnek értékeli, és köszönetét fejezi ki a védekezés minden résztvevõjének.

Kiállítás a pályaválasztásról A Gyermek- és Ifjúsági Központban október 21-22-én a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ szervezésében  pályaválasztási kiállítás várja az érdeklõdõket.

Radiológiai konferencia A magyar radiológia egyik legsikeresebb rendezvényének számít a Sopronban immár tizenhetedik alkalommal megrendezett tudományos konferencia, amely a modern radiológiai képalkotó eljárásokkal, kiemeltemn az ultrahang-diagnosztikával foglalkozik. A neves szakmai eseményen 500 hazai radiológus és 70 kiállító cég vesz részt. A résztvevõk az elõadások mellett megismerkedhettek a diagnosztikában létezõ  legmodernebb berendezésekkel.

Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka Újra kapható Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka címû regénye. A Magvetõ immár másodszorra adta ki a májusban megjelent a nagysikerû, soproni vonatkozású regényt, amelyet Sopronban a Bünkner Rajnárd köz és Mátyás király utcában található Cédrus Könyvesboltok már árusítanak.
További cikkek: Könyvajánló a Cédrus Art Klub kínálatából
                          Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka 

Internetrõl letölthetõk a Kertész- regények Kertész Imrét 2002. október 10-én Irodalmi Nobel- díjjal tüntette ki a svéd Királyi Akadémia, melyet munkásságáért kapott. A friss Nobel- díjas regényei iránt ugrásszerûen megnõtt a kereslet. A regények a világhálóról a www.irodalmiakademia.hu címrõl  is letölthetõk, köztük a híres "Sorstalanság" is.