CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. március 18., kedd 19:55


„Tiszteljük a növényeket, ne pusztítsunk…”

„Tiszteljük a növényeket, ne pusztítsunk…”

    Amint arról már többször hírt adtunk, az Orsolya téri  Lábas-házban, február 23-tól látogatható Higiéne és orvoslás a római kori Pannóniában, című kiállítás keretében március 22-ig Egészségvédelmi félórák címmel előadássorozaton vehetnek részt az érdeklődők.
    A március 18-i délutánon Hársné Unger Klára szakgyógyszerész-homeopata köszöntötte a megjelenteket.

    A természet patikája, gyógynövények, címmel megismerhettük azokat a gyógyító hatású növényeket, amelyek a római kortól kezdve napjainkig az emberi szervezet gyógyítójaként szerepelnek.
    Sopronban és környékén a kedvező természeti adottságoknak köszönhetően több ismert és ismeretlen gyógynövény bújik meg a lombok alatt.
    Ezek, az orvoslást elősegítő növények szinte bárhol megtalálhatóak. Vigyázzunk rájuk, tiszteljük őket, ne pusztítsunk hiába - kérte hallgatóságát az előadó.
    Az előadás során, szóban bemutatásra kerültek azok a legfontosabb növények, amelyek a legelterjedtebb betegségeket orvosolhatják. Szó eset a fecskefűről, a rózsáról, a csipkebogyóról, a szőlőlevélről, a rügyekről, a hajtásokról és a különböző nagyhatású természeti ajándékokról. Ahhoz, hogy az érdeklődők ízvilágukban is megismerkedjenek a gyógynövényekkel, rövid kóstoló keretében megízlelhették a több helyen fellelhető medvehagymát is.
    Az előadás folyamán baráti beszélgetés alakult ki Hársné Unger Klára és a közönség között, akik megosztották élményüket és tudásukat a nem mindennapi élőlényekről.
    Az egészségvédelmi félóra után Hárs Olivér ejtett néhány szót, feleségével közösen írt „Gyógynövények Sopron környékén” című könyvükről.

További előadások a Scarbantia Társaság szervezésében:
 - Táplálkozás és egészség történeti vonatkozásokban.
 - A bor, mint gyógyszer

b.boti

Kapcsolódó cikkek:

"Ha gyógyulni akarsz, higgy, akarj és cselekedj!"
“Az egészségügyet vigyük a beteghez és ne fordítva”- Egészségvédelmi félórák a Lábas-házban