CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 27., péntek 01:08


Köztisztviselői Nap- Festőterem: a szombathelyi textilbiennále dijazottjai- Soproni Ünnepi Hetek - Régi Zenei Napok hétvégi programok- Emlékezés az elhurcoltakra és gyászünnepély- Horvát Napok

Hírek, események

Köztisztviselői Nap a Városházán Köztisztviselői Nap alkalmából ma, június 27-én a Városháza dísztermében a jubiláló dolgozók köszöntésére és díjak átadására kerül sor.
Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala értesíti a városlakókat, hogy 2003. július 1-jén, Köztisztviselői Napon a Polgármesteri Hivatal nyitvatartása szünetel.

Festőterem: a szombathelyi textilbiennále dijazottjai A Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat kiállításaként a Pro Kultúra Sopron Kht. a Kulturális Alapítvány a Textilművészetért szervezésében, Mészáros György festőművész rendezésében nyitotta meg kapuit a Festőteremben a tavalyi textilbiennále díjazottjainak tárlata.
A textilművészek számára nem kizárólag a Sopronban immár hagyományosan élvonalbeli textilművészeket felvonultató tárlat-sorozatok újabb rangos kiállítása okán jeles nap június 26-a. A különböző szekciók szerinti – a 16. Magyar Textilbiennále, a 13. Nemzetközi Miniatűrtextil Biennále, a 2. Nemzetközi Zászló Biennále, az. 1. Magyar Szalag kiállítás, továbbá a Rózsa Alapítvány – díjnyertesek kiállításával egy napon a Szombathelyi Képtárban első alkalommal nyílik a Textilművészeti Triennále, a Fal- és Tértextil Triennále, az Alkalmazott Textil Triennále, a Nemzetközi Miniatűrtextil Triennále, a Nemzetközi Zászló Triennále, és a Szalag Triennále. Az egy hónapig nyitva tartó, és naponta 10-18 óra között látogatható tárlatról a közeljövőben Soproni Ünnepi Hetek rovatunkban olvashatnak.

Soproni Ünnepi Hetek - Régi Zenei Napok hétvégi programok 2003. június 28-án, szombaton, 11:00 órakor, Növendékek koncertjére kerül sor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. 19.30 órakor Anneke Boeke, Aura Musicale előadása:  "Szimfónia és concerto" Helye: Szent György-templom.
22:00 órakor  Barokk táncházat rendeznek a Liszt Ferenc. Konferencia és Kulturális Központban.

Kapcsolódó cikkek:
A Jánosi együttes
A Máté-passió
Régi Zenei Napok Sopron, 2003 június 21-28. : egy hét, szombattól-szombatig

Soproni Ünnepi Hetek rovat

Emlékezz!
Megemlékezés és gyászünnepély A fasiszták által elhurcolt soproni zsidóság elpusztításának 59. évfordulóján 2003. június 29-én, vasárnap, 14 órakor a soproni zsidó temetőben a Mártírok emlékművénél gyászünnepélyt tart a Soproni Zsidó Hitközség. Felidézik a több mint 1640 mártírhalált halt szeretteik drága emlékét. Az emlékezés és a kegyelet lerovásának napján szeretettel várják a soproni és Sopronból elszármazott hittestvéreket, valamint a gyászban velük együttérezőket. "Életüket kioltotta a gyűlölet, emléküket megőrzi a szeretet."
 
Horvát Napok- Hrvatski Dani 2003. június  28 - 29- én,  a soproni Horvát Napok programsorozat keretében szombaton 20 órakor zenés gasztronómiai estet tartanak a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. Vasárnap 9.30 órakor fotókiállítás nyílik a Horvát Kisebbségi Önkormányzat székhelyén (Sopron, Ferenczy J. u. 2.), mindezenközben 10.00-18.00 között nyereményjáték zajlik a Panoráma Rádióban. A Kvízjáték óránként értékes nyereményekért folyik. Főnyeremény: kettő személyes horvátországi üdülés, amelynek a sorsolására 17.30 órakor kerül sor. 13.00-18.00 óra között könyvbemutató helyszíne lesz a Fő tér, ahol horvát borkóstoló, majd népzenei fesztivál várja a szórakozni vágyókat.   A Szentlélek Templomban (Sopron, Szent Lélek u. 2.) 16.30 órakor horvát nyelvű tamburás mise kezdődik, este 7 órakor a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban horvát zenés estet rendeznek. A részletes, kétnyelvű programot a Programajánlóban találják meg.