CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. december 01., hétfő 00:10


A Német Kultúrklub adventi estje meghívotakkal és közös örömökkel

A Német Kultúrklub adventi estje meghívotakkal és közös örömökkel

A Sopron és Környéke Német Kultúrklub adventi estet rendezett a hét végén.
Az esemény adventi hangulatához az Ágfalva, Brennbergbánya, Bánfalva, Fertőrákos, a Fenyő téri Általános Iskola, és a zeneiskola növendékei koncertje járult hozzá, valamint az a tény, hogy ezt az alkalmat használta fel a Német Kultúrklub arra, hogy a harmonikaversenyen összegyűlt, és a Horváth József  Művészeti Iskola javára felajánlott összeget átadja a megajándékozottnak.

Horváth Erzsébet aligazgató átvezi Kalmár István alpolgármestertől az adományt

A tangóharmonikások október végi jótékonysági koncertjén összegyűlt 80 ezer forintot, az Escort Tourist százezerig egészített ki, amelyet Sopron város polgármestere megduplázott. Ezt Kalmár István alpolgármester az összeg átadásakor jelenetette be a teltházas rendezvényen.

Az október 23-i Rotary-séta szervezői szintén a Művészeti Iskola javára ajánlották fel a rendezvény – közel hatszázötvenezres – bevételét, amelyet még a séta alkalmával tett ígéret szerint ugyancsak a polgármesteri keretből szintén a duplájára egészített ki Walter Dezső polgármester.

Így örülhettek megajndékozottak és ajándékozók közösen a hangszervásárlásra fordítható csaknem másfél milliós adománynak, amelyet a Horváth József Művészeti Iskola nevében Horváth Erzsébet aligazgató vett át.
T.É.

Kapcsolódó cikkek:
Egy fix pont Sopron életében

Rotary jótékonysági séta