CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Értékelt a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete

Tegnap tartotta évzáró ülését a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete.

Az ülésen beszámoló hangzott el a szakmai szervezet ez évi tevékenységéről, a jövő évi tervekről, vetítést tartottak a társaság júniusi wildalpeni tanulmányútjáról, majd Takácsy Miklósné, nyugalmazott geofizikus mérnök szólt életútjáról.

Varga Ákos, a helyi szervezet titkára beszámolója előtt, Havas András elnök elmondta: száz főre növekedett a MHT helyi szervezetének tagsága, és 17 jogi tagja van. A szervezet másrészt szakmai munkája révén is az egyik legrangosabb területi, nem megyei szervezet.
Társadalmi szervezetként, a Magyar Hidrológiai Társaság szeretné folytatni azt a jószolgálati tevékenységét, amelynek egyik példája az Ikva patak mederrendezésének kérdésében, annak a holtpontról való elmozdításában tett erőfeszítései, amelyek során ajánlást tett meg Sopron város és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság felé.

Varga Ákos részletes beszámolója sorra vette a tavalyi előadásokat. A MHT helyi szervezetének tavalyi előadásai között januárban elhangzott a térinformatika alkalmazása a Soproni Vízmű Rt.-nél, majd februárban a Vásárhelyi Terv ismertetése volt a téma. Az EU-integráció aktuális kérdéseiről márciusban Dr. Íjjas István, az MHT elnöke tartott előadást. A Sopron környéki források felújításáról a Hidegvíz-völgyben, kihelyezett előadóülésen Németh László számolt be, amelyet követte a már említett júniusi Wildalpeni vízbázison tett látogatás. Privatizáció, liberalizáció, globalizáció volt a témája a szeptemberi ülésnek, amelyet Várszegy Csaba tartott, majd a balfi palackozóüzemben a soproni ásványvizekkel ismerkedtek a társaság tagjai, az előadó Dobos Irma volt. Az utolsó idei téma egy erdészeti hidrológiával kapcsolatos előadás volt: Intercepció és evapotranspiráció az erdő vízháztartásában címmel.

A MHT Soproni Területi Szervezete 2005. évi munkatervében a következő témakörök szerepelnek: Brennbergbánya geológiai viszonyai, a Fertő osztrák oldali szennyvízcsatornázása, a soproni vízi közműszolgáltatás, a Fertő-Hanság-Rábca vízrendszere, XIV. Fertő Ankét. A kihelyezett ülés keretében a Fertőn tartandó hajókirándulást tervez a társaság, majd egy igen fajsúlyos rendezvénynek lesz júniusban szervezője: az Országos Vízi Közmű Konferenciának.

Az idei tervbe vett tanulmányút Erdélybe vezet majd, amelyeket követően a XXIII. Országos Vándorgyűlés következik, majd a Fertőrákosi szűrőmezők próbaüzemi tapasztalatai, a soproni szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése, a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználása Sopron térségében, és egy, az erdészeti hidrológiát taglaló előadás.

A MHT Soproni területi Szervezete előadásairól a jövőben lehetőségeink szerint, oldalainkon is beszámolunk.

T.É.


Kapcsolódó cikkek:
Az EU-hoz való csatlakozás előnyei és kihívásai a vízgazdálkodásban”
Rangos előadó a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének márciusi el?adásán
Dr. Íjjas István a Magyar Hidrológiai Társaság elnökének sajtótájékoztatója
Eredményes évet zárt a hidrológiai társaság - 2003.
Térinformatika a Soproni Vízmű Rt-nél
A Vásárhelyi terv
Intercepció és evapotranspiráció az erdő vízháztartásában

 

Forrásfelújítás a Sopron környéki erdőkben



2004. december 22., szerda 20:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület