CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Fiatalok fesztiválja

Idén 30. alkalommal kerül megrendezésre az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Még másfél hónap van hátra, hogy Zamárdiban elkezdődjön (július 18-22. közötti napokra érdemes idén előjegyezni ezt az eseményt), addig is nézzük meg, hogy az elmúlt években mi mindent írtunk - erről.

2001
Érezd magad otthon! - ebben ez volt a mottója az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, amely immár a 26. EFOTT. A kismarosi ifjúsági tábort július 18-22 között vették birtokba a ma és a holnap főiskolásai és egyetemistái. Koncertek, kulturális rendezvények, sport, turisztikai és szabadidős programok - ezek vártak ránk.

Otthon éreztük magunkat
Délelőttönként túrák indultak a szélrózsa minden irányába, hiszen festői környezetben fekszik ez a falu, a Dunakanyar közepén, a Börzsöny lábainal, rengeteg közkedvelt kirándulóhellyel. A HÖOK Kávézóban érdekes beszélgetésekkel (Deutsch Tamás: a kormány ifjúságpolitikája; a fiatalkorúak bűnözése; a diákhitel) és próbafelvételikkel várták a résztvevőket. A Magyar Egyetemi és Főiskolai SajtóEgyesület szervezésében pedig egy érdekes vitát hallgathattunk végig Dr. Havas Henrikkel arról, hogy tanítható-e az újságírás.

2002
Az Egyetemisták és Foiskolások Országos Turisztikai Találkozójának idén Dunapataj ad otthont. A rendezvény helyszíne a Szelidi tó, szlogenje pedig: Más napra virradunk. Az eső másfél napot elmos.

EFOTT 2002
A szervezok ígérete szerint az idei EFOTT nem olyan lesz, mint a korábbiak. "Mert jól van az úgy, hogy bulizunk hajnalig, de abba hamar elfárad az ember. Ezúttal azonban millió lehetoségünk lesz a kikapcsolódásra. A Szabadegyetem páratlanul érdekes eloadások helyszíne lesz, gyilkolhatjátok egymást a paintball-ban, GPS-játék, katonai kiképzobázis, gyalogos és bringás túrák teszik még önfeledtebbé a négy júliusi napot. Közéletünk nagy kérdéseit válaszolják meg a HÖOK- Café vendégei, Civilfalu várja az oda igyekvoket, s minden hallgató meglátogathatja saját egyetemi bázisát is. Az EFOTT Mozi kiváló filmeket vetít, s a kalandparkban összekalandozhatja magát minden kalandozni vágyó. Lehetoségeknek nem leszünk híján, az biztos! Aki pedig nem ivó-, hanem fürdovízre vágyik, elmerülhet a Szelidi-tó husében."

Más napra virradtunk
Musicalválogatás. Az előadók között felfedezzük azokat a fiatalokat is, akik mellettünk ebédeltek. A színház sátor hamar megtelik és az 5 fős Vasutas Musical Stúdió előadásában újabb és újabb dalok csendülnek fel. Legutolsó számuk mi más is lehetne, mint a "Let the Sun Shine". Hatalmas tapsot kapnak, visszajönnek. Kisebb tanakodás után az "Azért vannak a jó barátok" című dalt éneklik el. Ismét hatalmas taps és most sem engedjük őket elmenni. Felcsendül mégegyszer a Let The Sun Shine". A teltházas első sorában ülők felállva tapsolnak, egyesek táncra perdülnek…

Az EFOTT 18 pillanata
Képriport

2003
2003. július 15-20. között a Gyöngyös pipis-hegyi repülőtér adott otthont a rendezvénynek, a szervezőa Szent István Egyetem gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Karának Hallgatói Önkormányzata, a szlogen pedig: Ahol a nap és a hegy összeér.

Két hét múlva EFOTT
A fesztivál helyszínén számos színvonalas kulturális program várja az érdeklődőket.
Az egészségmegőrzés érdekében mentálhigiénés sátor áll rendelkezésre, ahol véradásra is lehetőség nyílik. A napközbeni kiállítások, kézműves udvar, népek sátra (indiai, mexikói, japán, ausztrál) és sportprogramok mellett „workshopok” kerülnek megrendezésre. Ezek témája felöleli a civil és egyéb szakmai szervezetek bemutatkozását.
A politikai sátorban neves közéleti politikusokkal találkozhatnak a fesztivál résztvevői.
Az EFOTT szervezői bíznak abban, hogy mindenki megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő programot.

Ahol a nap és a hegy összeért
A busz hangosan fékez, majd megáll. A sofőr elég jól nyomta végig az utat, egy ügyes ötletet kihasználva megmentve minket egy közel fél órás lassú meneteléstől az autópálya egyik részén, ahol épp dolgoztak az úton – így péntek délután ez eléggé nagy szó. Körülnézek a gyöngyösi állomáson, hogy most akkor merre tovább.

Ahol a nap és a hegy összeért - 2. rész
Az idei EFOTT jobb helyszínen van és jobban kivitelezett mint a tavalyi. Mondjuk a fesztivál érdekessége, hogy a nyertes Gyöngyösi Főiskola egy produkciós irodát bízott meg a rendezvény megszervezésével és lebonyolításával, de ez a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) belügye. A szervezés jó, a költségvetés az Index értesülései szerint kicsit homályos – legalábbis a Sipos Tibor, a fesztivál igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón még nem tudta megmondani, mennyibe is kerül az egész rendezvény. Mindenesetre a programfüzetben szereplő térkép teljesen használható, és a WC-ket leszámítva van is mindenből elég. Három színpad és a Multi sátor várja a bulizni vágyókat, de ezeken kívül van Sörsátor, Zenei sátor, HÖOK sátor, Kézművessátor és még sok minden más. Van EFOTT póló is. Az idei EFOTT jelmondata: Ahol a nap és a hegy összeér, kabalaállata pedig az európai sün. Hát, a programfüzetben szereplő csajon jobban mutat a póló, mint mondjuk Balázson, de ilyen apróságokba most ne menjünk bele

Folytatjuk...

A cikkek szerzői: Bacsárdi László, Bacsárdi Valéria, Kereskényi Balázs

A válogatást készítette: Bacsárdi László

Második rész



2006. június 02., péntek 20:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület