CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. november 24., vasárnap, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

I. Fertő-parti Almáspite Biofesztivál

    Benépesült vasárnap Hegykőn a Sportcsarnok melletti vásártér. A környékbeli több nevezetes rendezvény mellett is igen szép számmal jöttek látogatók az I. Fertő-parti Almáspite Biofesztiválra.

    Hegykő polgármestere, pedig, láthatóan nem bánta meg, hogy a közelmúltban a Fertő menti települést ajánlotta az almáspite biofesztivál helyszínéül, hiszen a kiállítók sokasága és a látogató nagy száma egyaránt azt bizonyította, hogy igény van az egészséges életmódot, a biotermékeket, az alternatív gyógymódokat bemutató rendezvényekre.
 
Sütemény, kenyér, pogácsa
Kecskesajtból finomságok
 Méz, virágpor
Illatos szappanok:
amiből... és
ahogyan készülnek
Az Árnika Erdei Iskola standja
Munkában a zsűri

    A termékbemutatók és az előadások sorozata között nehéz munka várt az almáspite verseny zsűrijére, akiknek tizenhárom "pályázatot" - almáspitét kellett végigkóstolniuk és bírálniuk. Völgyi János polgármester, a zsűri elnöke elmondta, hogy esztétikai szempontok és természetesen az íz alapján került ki a három nyertes és a különdíjas, akiknek sütetéből a vásár és termékbemutató látogatóinak is jutott.
    Az első helyzett a pápai Mesterházy E. Péterné lett, aki tört dióval megszórt almáspitét hozott Hegykőre. A második díjat Ősze Emőke hegykői lakos kapta, aki grhamliszt, méz és dió felhasználásával a sütemény "bio" jellegét is megadta, harmadik helyezett a Bozi-Rozi vendéglő citromos, nem-rácsos pitéje lett.
A láthatóan jóllakott zsűritől a különdíjat mandulareszelékes pitéjének köszönhetően Kóczánné Bősze Zsuzsa vehette át.
Mesterházy E. Péterné, Paula asszony nyertes pitéje:

Paula almáspitéje
pirított dióval

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 2 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, pici, késhegynyi(!) sütőpor.
Töltelékhez: 2 kg savanykás alma, 20 dgk cukor, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg zsemlemorzsa
Megszóráshoz: 5 dgk aprított dió, 1 db. tojás a kenéshez

A tészta alapanyagait összekeverjük, majd tésztává gyúrjuk. Kettéválasztjuk; az egyik felét a kikent tepsibe terítjük, amit zsemlemorzsával megszórunk. Az előkészített lapra rakjuk a tölteléket, majd a tészta másik felével betakarjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük és rászórjuk az aprított diót. 
Közepes (!) hőértéken világosbarnára sütjük.

Jó étvágyat!

    Napsütés, jókedv, jó illatok, finom almáspite...  Jövőre újra pitefesztivált terveznek a szervezők Biofarm Bt. Bioélelmiszer és Biohálószoba Centrum
Sorpon és a NE.GA.CO Kft. Bozi pihenőház és szauna – Fertőboz

 Kapcsolódó cikk:
Első Fertő-parti Almáspite Biofesztivál



2002. szeptember 09., hétfő 01:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület