CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron Műemlékváros CD - XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozó - Adomány a szanatóriumnak - Rongálók felderítésére nyomoztak - Hűség-emlékmű avatás Fertőbozon - Ünnepélyes gázlánggyújtás

Sopron Műemlékváros CD - Sopron Város nevében dr. Payer Erzsébet alpolgármester vette át az Internet Sopron Egyesülettől, Sopron szabad királyi várossá nyilvánítása alkalmából kiadott CD-t. A rangos helytörténeti munkát dr. Winkler Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a hatalmas munka szaklektora mutatta be az érdeklődőknek. Dr. Drávai István alkotásának nyilvános bemutatójáról szóló beszámolót is hamarosan olvashatják  oldalainkon.
Kapcsolódó cikk: Sopron műemlékváros: a város építészeti értékeinek tudományos-művészeti feldolgozása

XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozó. Szeptember 13 és 15 között a Brennbergi ifjúsági Táborban rendezték meg a XII. Határmenti Nemzetközi Rádióamatőr találkozót. A több mint ezer résztvevő gazdag programon vehetett részt: megkoszorúzták a Páneurópai Piknik színhelyén rádióamatőrök által ültetett fákat, A Civitas Fidelissima aktivitási verseny eredményhirdetésére, kerekasztalbeszélgetésre, fórumra, csoportos beszélgetésekre is sor került. Vasárnap Ciklámen-túrát szerveztek a résztvevőknek a soproniak.
A talákozóról olvasóink a közeljövőben részletes beszámolót is találnak majd oldalainkon.

Adomány a szanatóriumnak A gyógyítás feltételeinek javítására csaknem egymillió forint értékben adományozott terhelési vizsgálatokra alkalmas műszert a budapesti Adra-Vitium Esélyegyenlőség Alapítvány a Soproni állami Szanatórium gyermekkardiológiai osztálya számára.

Rongálók felderítésére nyomoztak Az MSZP múl héten tartott sajtótájékoztatóján az is szóba került, hogy szeptember 12-én ismeretlen tettesek betörték a párt Magyar utcai székházának két ablakát. A mintegy ötvenezer forintos kárt okozó rongálók ellen nyomozást indított a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya.

Hűség-emlékművet avattak Fertőbozon. Ágfalva után a hétvégén Fertőbozon is felavatták az 1921-es népszavazás 80. évfordulójának emléket állító emlékművet, amelyet a tavalyi évfordulón az Orbán-kormány rendeletben adományozott a népszavazásban résztvett településeknek. A fertőbozi emlékművet a falu lakói által közösen kialakított térre helyezték el. Friderics Ciprián szobrászművész alkotásán a népszavazásban résztvett települések címerei láthatók.

Ünnepélyes gázlánggyújtás Csér, Csáfordjánosfa és Répceszemere községekben kiépült a gázelosztó hálózat, ezzel Győr-Moson-Sopron megyében teljeskörű lett a települések gázellátása. A megyében utolsó ünnepélyes gázlángyújtásra szeptember  18-án, szerdán Répceszemerén kerül majd sor.



2002. szeptember 16., hétfő 09:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület