CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Interneten a Soproni Ász-Szobor Benedek Eleknek-Winkler Oszkár-díj-Megyei jogú városok a környezetvédelemről-A Korunk Sopronban-A Polgárőr Egyesület-Sopron az Ezredfordulón-Csurka István Sopronban

Interneten a Soproni Ász Ezentúl már interneten is olvasható a Soproni Ász! Szeptember 26-át követően hetenként, csütörtökön jelenik meg a Hűség Városához kötődők fóruma, amelyet ajánlunk olvasóin figyelmébe.Az internetes változat kiadójaként az Internet-Sopron Egyesület sok sikert kíván az új soproni hetilapnak. Kapcsolódó cikkek: Megjelent a Soproni Ász,
Soproni Ász - a kiszámítható lapjárás
 
Szobor Benedek Eleknek  A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Benedek Pedagógiai Főiskola Kara régi vágya teljesül október 2-án, amikor a főiskola bejáratánál ünnepélyes keretek között leplezik le a névadó, Benedek Elek szobrát. A szobor készítője a közismert soproni szobrászművész: Soltra E. Tamás. A szobor elkészítését a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Benedek Pedagógiai Főiskola Kara és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma finanszírozta.A szoboravató-ünnepségen, amely 10.30 órajkor kezdődik, a minisztérium képviselői mellett  jelen lesznek Benedek Elek leszármazottai, erdélyi származású és magyarországi irodalomtudósok.

Winkler Oszkár-díj  Supka-Kovács Tamás soproni építésznek ítélte a Soproni Városszépítő Egyesület a  a soproni polgári villaépítés hagyományainak ápolása és megújítása terén kiemelkedőt alkotóknak szánt Winkler Oszkár-díjat.
A Kertekalja utcában található az a ház,  – tulajdonosa pedig Katona Imre – amelynek tervezéséért Supka-Kovács Tamás szombat délután vette át a Winkler Oszkár-díjat kapott.

Megyei Jogú Városok a környezetvédelemről Megyei Jogú Városok Szövetségének Környezetvédelmi Bizottsági Ülésének kerül sor Sopronban. A rendezvényt a volt Vármegyeháza dísztermében Dr. Gimesi Szabolcs részvételével ma tartják.

A Korunk Sopronban A kolozsvári Korunk szerkesztőségének tagjait látta vendégül a Soproni Erdélyi Kör. Kántor Lajos főszerkesztő, Kántor Erzsébet szerkesztő és Kovács Kis Gyöngy a XXI. század erdélyi stratégiáról, és az erdélyi magyarság aktuális sorskérdéseiről tartott előadást. Kántor Lajos hangsúlyozta egy átfogó nemzeti stratégia kidolgozásának szükségességét, amely, mint véleményét kifejtette a mai napig hiányzik.

A Soproni Polgárőr Egyesület is csatlakozott ahhoz az országos bűnmegelőzési és közlekedési akcióhoz, amelynek céljai között szerepelnek a közlekedési és közbiztonsági ellenőrzések, a Sopronban és környékén található tavak, üdülőövezetek fokozott védelme, a gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények megakadályozása.

Sopron az Ezredfordulón címmel reprezentatív kiadvány jelentetett meg a Juhász Kft. meg Sopron szabad királyi várossá nyílvánításának 725. évfordulója tiszteletére, amelynek ünnepélyes bemutatója október 2-án, 15.30-kor a Rosengarten étteremben lesz.

Csurka István a MIÉP elnöke a helyi szervezet meghívására választási nagygyűlést tart Sopronban, a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium aulájában. A rendezvény szerdán, október 2-án 18 órakor kezdődik.
 



2002. oktĂłber 01., kedd 01:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület