CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 9., csütörtök, Gergely napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Beszélgetős téli esték vendége Hirschler Rezső- Endrédy Vendelre emlékeznek- Magyar Kultúra Napja: rendezvények január 21-én és 22-én- A Magyar Hidrológiai Társaság soproni szervezete rendezvénye

A Beszélgetés téli esték rendezvénysorozat keretében Füzi Edit kulturális menedzser vendége a Hungária Serházban ezúttal Hirschler Rezső, a köismert és köztiszteletnek örvendő soproni vállalkozó volt. A kellemes hangulatú, a soproni gyökerekről és a jelenről egyaránt szóló beszélgetésről hamarosan bővebb beszámolóval is jelentkezünk. A fotón Hirschler Rezső és Füzi Edit Kapcsolódó cikk a cyberpress oldalairól: “Soproni vagyok, itt születtem, itt vagyok…”

Endrédy Vendel matematikatudósra emlékeznek, pénetken, január 17-én a fertőendrédi Endrédy Vendel Általános Iskolában. Reggel 8 órakor az iskola névadójának emléktábáját koszorúzzák meg az iskola tanulói és tanárai, majd játékos matematika- és fizika feladatversenyre kerül sor. Este 6 órakor a fertőendrédi templomban a dopronhorpácsi Szentirmay Elemér Vegyes Kar ad hangversenyt.

Magyar Kultúra Napja Január 21-én, kedden 18 órakor a Magyar Kultúra Napja előestéjén a Széchenyi István Városi Könyvtár rendezésében ünnepségre kerül sor. Köszöntőt mond Kalmár István alpolgármester, közreműködnek: Fodor Gábor (fuvola), Hanzséros Ágnes, Kóczán Bálint, Kovács Kriszta (gitár) , Kövesi György.

Január 22-én, szerdán, 18 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete és a Soproni Kálvin Kör rendezésében a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ Liszt termében ünnepi estre kerül sor, amelyen elhangzik Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő "Nyújts feléje védő kart...” (Az írástudók felelőssége a XXI. században) című előadása. A költőt Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgára köszönti. Közreműködik a Fidelissima Vegyeskar, Arany János vezetésével. A helyszínen Nagy Gáspár-kötetek vásárolhatók, és az ünnepi est végén a szerző dedikálja műveit.

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete előadóülést rendez 2003. január 21-én, kedden, 14.00 órakor. Elhangzik A soproni vízellátó rendszer sánc-hegyi övezetének kialakítása. Előadó: Szabó Ádám Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. Felkért hozzászóló: Kárász Tibor Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. Az előadás helyszíne: a soproni MTESZ Székház I. emeleti előadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.)
 
 



2003. január 16., csütörtök 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület