CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Az egészségért-Eltérő tantervű iskolák megyei kulturális bemutatója- Sopron vármegye képeslapokon-Hölgyvilág Klub -Doktorandusz-képzés-Környezetirányítási szakértők-Közvetít a Pannónia Menedzser Klub

Az egészség megóvásáért A Családsegítő Intézetben (Sopron, Kossuth L. u. 10.) kerül sor 2003. május 28-án, szerdán 15.30 órakor Ecker Magdolna előadására, amely alatt az időskori egészség megóvása érdekében teendőkkel kapcsolatos gyakorlati  tanácsok hagzanak majd el.

Eltérő Tantervű iskolák megyei kulturális bemutatója ,,Amit odaadsz az a tied, amit magadnak tartasz, az elveszett..." -mottóval, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola szervezésében, eltérő tantervű iskolák megyei kulturális bemutatójára kerül sor 2003. május 28-án, a  Liszt Ferenc Kulturális Központban, (Sopron, Liszt F. u. 1.) A megnyitót  2003. május 28-án, 9.00 órakor  Szabó Miklós, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke tartja.

Sopron vármegye képeslapokon 1896-1945 2003. május 28-án, szerdán, 15.00 órakor, A Sopron vármegye képeslapokon 1896-1945 könyv szerzőivel, Bognár Béla és Göncz József képeslapgyűjtőkkel  szervezett találkozót a Kurucdombi Fiókkönyvtár.           
Kapcsolódó cikk: Sopron vármegye képeslapokon 1896-1945

Ismerkedés a Zettl Langer gyűjteménnyel  2003. május 29-én, csütörtökön, 18.00 órai kezdettel tartja összejövetelét a Soproni Hölgyvilág Klub a B. W. Pannonia Med Hotelben, amely alkalommal a Zettl Langer gyűjteménnyel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Doktorandusz-képzés Sopronban A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara pályázatot hirdet PhD-képzésben való részvételre.
A Nyugat-Magyarországi Egyetemen a PhD doktori fokozat megszerzésére pályázók az alábbi képzési formák közül választhatnak:
a) szervezett nappali tagozatos PHD-képzés (állami vagy egyéb ösztöndíjjal)
b) szervezett levelező tagozatos doktori PHD-képzés
c) egyéni felkészülők részképzése.
Jelentkezési határidő: 2003. június 10.
A felvétel időpontja 2003. június vége.
A doktori képzésre pályázhatnak mindazok, akik
- a választott tudományterület jellegének megfelelő, legalább jó rendű egyetemi oklevelet szereztek, vagy más olyan egyetemi végzettséggel rendelkeznek, ami a
választott doktori programot megalapozó szakmai ismereteket biztosítja;
- jártassággal rendelkeznek kísérleti, módszertani kérdésekben;
- legalább egy világnyelvből középfokú "C" nyelvvizsgával rendelkeznek, vagy letételét 1 év haladékkal vállalják;
- pályázatukban olyan kutatási témát javasolnak, amelyet a fogadó tanszék - előzetes tájékozódás és meghallgatás alapján - művelésre alkalmasnak ítél, és fogadókészségét írásban kinyilvánítja.
Egyéni felkészülési formára jelentkezőknél követelmény:
- legalább öt éves kutatói munka, jelentős saját kutatási eredményekkel;
- jelentős publikációs tevékenység, amelynek követelményszintje a szakterületek sajátosságainak megfelelően kerül megállapításra;
- a fokozatszerzés feltételeként előírt idegen nyelvismeret igazolása már a felvételkor,
- egy elismert hazai szaktekintély (egyetemi tanár, MTA doktora, MTA tagja) ajánlólevele.
A PHD-fokozat megszerzésére felkészítő hároméves doktori tanulmányok az alábbi tudományágakban akkreditált doktori iskolákban folytathatók:
1. Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola; Vezetője: Kőhalmy Tamás DSc.;
Programok: Erdei ökoszisztémák ökológiája és diverzitása (Mátyás Csaba DSc.), Az erdőgazdálkodás biológiai alapjai ( Koloszár József CSc.),
Erdővagyon-gazdálkodás ( Mészáros Károly CSc.), Erdészeti műszaki ismeretek ( Horváth Béla CSc.), Vadgazdálkodás (Faragó Sándor CSc.).
2. Kitaibel Pál Környezettudományi Doktori Iskola; Vezetője: Mátyás Csaba DSc.;
Programok: Biokörnyezettudomány (Németh Károly DSc.); Geokörnyezettudomány (Szarka László DSc.).
A pályázathoz szükséges jelentkezési lap és csekk igénylése, a pályázat benyújtásának helye, felvilágosítás a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola és Kitaibel Pál Környezettudományi Doktori Iskola ügyeiben: Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Dékáni Hivatal, Majercsákné Zelenák Andrea tanulmányi előadó, tel.: 99/518-135. Felelős személy: Prof. dr. Mészáros Károly egyetemi tanár, dékán, az Erdőmérnöki Kar Doktori és Tudományos Bizottságának elnöke. Levelezési cím: 9400 Sopron, Ady Endre u. 5., Tel: 99/518-135, E-mail: andi@emk.nyme.hu.
(Educatio Press)

Környezetirányítási szakértő szak A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara felhívást tett közzé szakirányú továbbképzésben való részvételre.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Erdőmérnöki Kara felvételt hirdet a 2003/2004 tanév őszi félévében indítandó Környezetirányítási szakértői szakirányú továbbképzési szakra. A "Környezetirányítási Szakértő" szak két éves posztgraduális szakirányú továbbképzés. Az oktatás célja olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak környezetállapot-értékelésre, beruházások környezeti hatásának, kockázatának felmérésére és környezeti hatásvizsgálat készítésére, valamint környezeti kihatásokkal rendelkező projektek elbírálására, döntések meghozatalára. A képzésben egyetemi vagy főiskolai szintű természettudományos, műszaki, egészségügyi illetve környezetvédelmi területen szerzett szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt. A képzés félévenként kétszer két napos (péntek-szombat) és kétszer 6 napos (hétfő-szombat) időszakban történik. A képesítés megszerzéséhez szükséges kreditek teljesítéséhez a tárgyak kínálatát közel 30%-kal növelte a kar, a képzés tényleges időtartama az egyéni előmenetelnek megfelelően alakítható, így lehetőség nyílik az egyéni igényekhez jobban illeszkedő tanulmányi rend kialakítására is. A
megfelelő tartalmú másutt teljesített tárgyak (megszerzett kreditek) meghatározott feltételek esetén beszámíthatók. A képzés költségtérítéses, a képesítés
megszerzéséhez szükséges félévenkénti alaptandíj 140 ezer Ft, amely összeg a jelentkezési, beiratkozási és vizsgadíjakat is magában foglalja. A jelentkezéseket 2003. június 17-éig lehet elküldeni a NYME Erdőmérnöki Kar Dékáni Hivatalának címére (9400 Sopron, Ady E. út 5.). A jelentkezéshez az egyetemi vagy főiskolai végzettséget igazoló oklevél másolatát, valamint az értesítési címet kell mellékelni. Felvételi vizsga nincs, a jelentkezés eredményéről 2003 július elejéig értesítést küldenek. Az érdeklődők a 99/518-360 telefonszámon (Környezet- és Természetvédelmi Tanszék) kaphatnak bővebb felvilágosítást. (Educatio Press).

Közvetít a Pannónia Menedzser Klub Öt munkacsoportot hozott létre a Pannónia Menedzser Klub, azzal a céllal, hogy vállalkozói, lakossági észrevételeket, javaslatokat közvetítsenek az önkormányzat felé. A gazdasági, idegenforgalmi, egészségügyi, kereskedelmi-szolgáltatói és településfejlesztési munkacsoportok a klub székhelyén, a B.W. Pannonia Med Hotelben várják azokat a javaslatokat, amelyeket az önkormányzathoz közvetítenek, és amelyek eredményeiről a javaslattevőt is tájékoztatják majd.



2003. május 27., kedd 12:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület