CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Gyermekotthon: Lakóépületet avatnak-Gyermekrajz kiállítás- Ünnepi Könyvhét: Hárs József könyvének bemutatója- Hagyományőrző Pünkösdölés Bánfalván- Pünkösd a Kócsagvárban-Születésnapi orgonahangverseny

Új lakóépületet avatnak a gyermekotthonban Új lakóépület átadására kerül sor június 10-én a Tómalom utcai, Fogyatékos Gyermekek Otthonában. A lakóépületet Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Általános alelnöke avatja fel, amelyet Dr. Baikó Erzsébet igazgató vesz át. A lakóépületet és lakóit Horváth Imre városplébános áldja meg. A köszöntők után az intézmény lakói műsorral is megünneplik a nevezetes eseményt.

Habakuk Bábszínház VII. Gyermekrajz kiállítása 2003. június 10-én, kedden, 9:30 órakor nyílik meg a Gyermek és Ifjúsági Központban  (9400 Sopron, Ady Endre u. 10.)  a Habakuk Bábszínház VII. Gyermekrajz kiállítása

Ünnepi Könyvhét  2003. június 10-én, kedden, 18:00 órakor az idei Ünnepi Könyvhét rendezvényeként,  a Sopron rejtett értékei, szépségei közelmúltban megjelent könyvről Hárs Józseffel, a szerzővel Sass László tanár, a Várhely főszerkesztője beszélget a Széchenyi István Városi Könyvtárban.
Kapcsolódó cikk: Sopronban Jókai Anna részvételével már elkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Hagyományőrző Pünkösdölést tartottak Bánfalván. A Bánfalváért Baráti Kör Egyesület szervezésében a bánfalvi Templomos Napok eseménysorozat részeként, Pünkösdhétfőn 15 órától gyülekeztek a Hajnal téren felállított színpadnál, a bánfalviak és vendégeik, akik vidám, zenés szórakoztató műsorral, valamint az Auto-Motor Veterán Club tagjainak bemutatkozásával ünnepeltek. Művészeti csoportok, táncosok, zenészek léptek fel. Vendégek voltak a Szent Borbála Kórus, a Brennbergi Óvoda , a Lajta Néptáncegyüttes. A több mint százötven résztvevő a továbbiakban megtapsolhatta a 
bánfalvi óvodások produkcióját, a Bánfalvi Kórus, valamint a Blueberry Band muzsikáját, és Fenyő téri iskolások előadását.

Pünkösd a Kócsagvárban Hagyományos szabadtéri pünkösdi istentiszteletet tartottak a soproni reformátusok a sarródi Kócsagvárban. A pünkösd másodnapján tartott istentiszteleti alkalom a Fertő menti települések szórványban élő reformátusainak találkozása is egyben, amelyet auz idei alkalommal a Fertő-Hanság Nemzeti Park nevezetességeinek megtekintése követett. A soproni és Sopron környéki reformátusokhoz idei istentiszteletükön a Kecskeméti Református Kollégium tanulói is csatlakoztak, akikkel együtt több mint száznegynegyvenen vettek részt az ünnepi istentiszteleten. A gyermekeket és felnőtteket az idén szabadtéri bibliai és ügyességi vetélkedő is várta a sarródi Kócsag-várban.

Születésnapi orgonahangverseny Ünnepi orgonahangverseny vezette be Csák Máté építész 65. születésnapján rendezett életműkiállításának hétvégi megnyitóját. Az evangélikus templomban Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész nagy sikerű hangversenyén Boelmann: Suite Gothique, Bach: G-dúr preludium és fúga, Clerambault: Dialoque, Liszt: B-A-C-H preludium és fúga, Bach: Kommst Du, Jesu, vom Himmel herunter – korálelőjáték, Bach: C-dúr toccata, adagio és fúga darabokat játszotta.
A Sopron, Templom u. 19-beli Hajnóczy-házban Csák Máté építész 65. születésnapja alkalmából az alkotó munkásságát bemutató jubileumi kiállítás szombaton nyílt meg, amelyről a KultúrVáros rovatunkban bővebben is olvashatnak. Kapcsolódó cikk: Meglepetés az elfogultaknak.



2003. június 09., hétfő 23:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület