CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidesz-MPSZ és a Polgári Összefogás bízik az összefogásból való példamutatásban

A Fidesz-MPSZ és a Polgári Összefogás bízik az összefogásból való példamutatásban

- Az 1921-es soproni népszavazás eszméjéhez, Sopron történelmi múltjához, hűségéhez, a soproniakat mindig is jellemző együttgondolkodáshoz való méltó gesztus lenne az, hogy ha a jelenlegi soproni szocialista-szabaddemokrata városvezetés a népszavazás emlékének állító Hűség-kút avatására, meghívná Orbán Viktort, a Hűség-kutat Sopronnak adományozó kormány miniszterelnökét, valamint Dr. Szájer Józsefet, Sopron és környéke választott országgyűlési képviselőjét. - hangzott el Sopronban Ivanics Ferenc, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Soproni Szervezetének elnöke és Abdai Géza, a Polgári Összefogás frakcióvezetője által egy, a Hűség-kúthoz közeli kávézóban tartott sajtótájékoztatón.

Abdai Géza frakcióvezető és Ivanics Ferenc elnök a háttérben a Hűség-kúttal


 

    Elhangzott: Ismeretes, a soproni Várkerületen felállított, a Civitas Fidelissima hűségére emlékeztető díszkutat, a népszavazás 80. évfordulóján, 2001. december 14-én, az Orbán-kormány kormány kormányrendeletben adományozta a városnak, azzal együtt, hogy december 14-ét a Hűség Napjává tette, valamint, hogy a népszavazásban résztvett települések számára méltó emlék állításáról gondoskodott.

    Ezért is hangoztatta eddig is a Polgári Összefogás soproni frakciója azt a véleményét, mely szerint a június 20-án ünnepélyesen is átadásra kerülő Hűség-kút avatására Orbán Viktort kellene felkérni, amely kérdésben – amint azt a sajtótájékoztatót tartó politikusok elmondták – előzetesen a soproni városvezetés is konszenzus-készségéről adott számot.

    Ivanics Ferenc hangsúlyozta, a Hűség-kút által is jelképezett összefogás jegyében Orbán Viktorral együtt a jelenlegi miniszterelnököt is szívesen látták volna, ám úgy tudják, hogy Medgyessy Péter nem fogadta el a meghívást.

A     pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy akkor, amikor a baloldal a jelenlegi ellenzéket folyamatosan az árokásás igaztalan vádjával illeti, igazán szép, és az összefogást, a mindig is példaszerű soproni politikai kultúrát jellemző gesztus lehetne, hogy ha a baloldali politikusok mellett, azok a jobboldaliak is helyet kapnának, illetve megszólalhatnának azok is, akiknek a Sopron-tisztelete, a soproniak hűség-tisztelete a Hűség-kút adományozásának gesztusához vezetett.

Példát lehetne, példát kellene mutatni az összefogásból, a közös igazán értékes ügyeink tiszteletéből történő napi politikán való felülemelkedésből - hangsúlyozták a sajtótájékoztatót tartók, akik a soproni választói nevében is változatlanul bíznak a soproni városvezetés bölcsességében, és reménykednek a június 20-i közös ünneplés lehetőségében.

T.É.

Kapcsolódó cikkek:
A Polgári Összefogás Orbán Viktort szeretné meghívni a Hűség-kút avatására Sopronba

Június 20-án avatják a Hűségkutat

Hűségkút



2003. jĂşnius 10., kedd 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület