CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

VII. Országos Vízi Közmű Konferencia-Lakbértámogatás ügyintézés egy helyen -Megyei Ünnepi Könyvhét Fertődön- Rakovszky Zsuzsa a könyvtárban- Regionális Felkészülési Program- Fertőd: zeneiskolai évzáró

VII. Országos Vízi Közmű Konferencia. A Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége – a Soproni Vízmű Rt. közreműködésével - az idei évben június 12-13-án immár hetedik alkalommal rendezik meg június 12-13 között a  VII. Országos Vízi Közmű Konferenciát.. „A vízi közmű szolgáltatás korszerűsítése”- felkészülés az EU csatlakozásra átfogó témakörben tartott tanácskozáson, amelynek helyszíne a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, a plenáris előadások témakörei között szerepel A vízi közmű szolgáltatás időszerű kérdései (előadó: Dr. Kovács György Zoltán főosztályvezető Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium), Ivóvízhálózatok rehabilitációja: merre tart a világ?(előadó: Dr. Somlyódy László akadémikus, egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem),  A Nemzeti Fejlesztési Terv Környezetvédelem és infrastruktúra Operatív Programja (előadó: Dr. Habuda Judit főcsoportfőnök Miniszterelnöki Hivatal).  A szekcióülések  öt szekcióban zajlanak, valamint  a vízi közművek napja alkalmából sor kerül a A Szövetség elismerő okleveleinek és PR díjainak átadására is.

Lakbértámogatás egyszerűbb ügyintézése az ingatlankezelőnél Múlt havi képviselőtestületi döntés szól arról, hogy a soproniak ezután lakbértámogatási ügyintézésit nem a városházán, hanem a Soproni Ingatlankezelő Kft. (SIK) Magyar utcai székházában intézhetik majd. A lakbértámogatás igénybevétele céljából beadott kérelmet a Magyar utcában lehet beadni, akárcsak a kérelmező személyi adataiban, javadalmi, vagyoni viszonyában, vagy a lakáskörülményeiben bekövetkezett változásokkal kapcsolatos bejelentést. A szociális rászorultság alapján kérhető támogatásokkal kapcsolatos ügyintézés változatlanul a polgármesteri hivatal szociális irodájában folyik.

Megyei Ünnepi Könyvhét A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár és a Fertődi Városi Könyvtár közös szervezésében június 11-én, szerdán délután, 15.30-kor a Fertődi Városi Könyvtárban nyílik meg a megyei Ünnepi Könyvhét, amelynek vendége Kerék Imre, József Attila-díjas soproni költő lesz. Az eseményen résztvevőket köszönti Fülöp Géza, Fertőd város polgármestere, a megyei Ünnepi Könyvhetet megnyitja Szabó Miklós, a Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének alelnöke.

Rakovszky Zsuzsa a könyvtárban Az Ünnepi Könyhét újabb soproni rendezvényeként a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár (Sopron, Pócsi u. 25.) vendége lesz Rakovszky Zsuzsa költő, író, akivel 2003. június 12-én, csütörtökön, 18:00 órakor, Ugyanarról másképpen címmel  Füzi Edit, kulturális menedzser beszélget.

Kapcsolódó cikkek:
Sopronban Jókai Anna részvételével már elkezdődött az Ünnepi Könyvhét
Magyar Irodalmi Díj: a kitüntetett Rakovszky Zsuzsa
Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka

Regionális Felkészülési Program Zárószakaszához érkezett a Regionális Felkészülési Program, melynek célja a régiók felkészítése a Strukturális Alapok fogadására, az utolsó szemináriumot 2003. március 12-én rendezik Szombathelyen. A 2001 második felében indult képzési program 21 szemináriuma különféle témakörben (például kis és közép vállalkozások felkészítése, vidékfejlesztés, projektfejlesztés, környezetvédelem) a régió minden szereplőjét próbálta megszólítani, s segítséget nyújtani abban, hogy minél sikeresebben feleljen meg az adott szervezet az uniós tagság kihívásainak. A rendezvényekre több mint 100 szervezet kapott meghívót. A program zárása kapcsán  Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, valamint Alessandro Napoli, a Regionális Felkészülési Program Előcsatlakozási Tanácsadója  számolnak be a felkészülési program eredményeiről,  tapasztalatairól június 12-én, csütörtökön, a Nugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-Pannon Fejlesztési Rt.szombathelyi székhelyén.

Fertőd: zeneiskolai évzáró Június 12-én, csütörtökön, 18.00 órakor kerül sor Fertődön a hangversennyel egybekötött tanévzáró ünnepi alkalomra. A fertődi zeneiskolások hangversenyének helyszíne az Esterházy-kastély díszterme.



2003. jĂşnius 11., szerda 09:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület