CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyitott Kapuk Napja- MDF-évforduló: várják a volt és a jelenlegi tagokat- Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében- Karácsonyi Vásár és Fesztivál

Nyitott Kapuk Napja rendezvényei 2003. december 4-én, csütörtökön 14:30 órakor Nyugat-Magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium várja leendő dikjait és szüleit a Nyitott Kapuk Napja, alkalmából, amelyen az iskola pedagógusai bemutatják iskolájukat, ismertetik nevelési-oktatási programjukat, a felkínált szolgáltatásaikat. Ezen alkalmak lehetőséget adnak szülőknek, tanulóknak egyaránt, hogy kérdéseket intézzenek az iskola  vezetéséhez. A tájékoztatón az igazgatók, illetve a pályaválasztási felelősök a felvételi renddel kapcsolatosan is útmutatást.adnak.
A Nyitott Kapuk Napja további alkalmainak időpontja a Diákélet rovatunkban olvasható.

MDF-évforduló: várják a volt és a jelenlegi tagokat Alakulása 15. évfordulója alkalmából baráti találkozót tart december 5-én, pénteken 17.00 órakor a Magyar Demokrata Fórum megyei és helyi szervezete, ahova hívja és várja az MDF jelenlegi és volt tagjait. Dr. Borbély József, az MDF helyi szervezetének elnöke elmondta: 1988 november 4-én rendezték meg Sopronban azt az első, ma már történelminek mondható találkozót, amelyen Bíró Zoltán elnök részvételével a Liszt Ferenc Művelődési Központ kamaratermében Kóczán Zoltán volt az, aki felállt, és a jelenlévőket az 56-os áldozatokra való emlékezésre szólította fel. Az ülésen megalakult az a hattagú ideiglenes elnökség, amely aztán hivtalosan is megalakította a soproni MDF-et.
A jubileumi megemlékezés alkalmából, a Széchenyi téri MDF-székházban pénteken tartott megemlékezés vendége lesz Medgyasszay László képviselő és Szabó Miklós elnök.

Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata szervezésében az ITDH Észak-Dunántúli Regionális Képviselet részvételével rendezik meg Győrött, a megyei önkormányzat dísztermében (9021 Győr, Árpád u. 32.)  2003. december 5-én a  Környezetvédelmi aktualitások Győr-Moson-Sopron megyében című konferenciát.

A  9.00 órakor kezdődő rendezvényt Dr. Pap János, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés környezetvédelmi tanácsnoka köszönti, amelyet követően Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke vezetésével zajlik a tanácskozás.
A környezetvédelem aktuális kérdései Győr-Moson-Sopron megyében témában Dr. Pap János, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés  környezetvédelmi tanácsnoka, Az elfogadás előtt álló II. Nemzeti Környezetvédelmi Program készítésének folyamata, a tervezet bemutatása címmel Prof. Dr. Bulla Miklós, Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást.
A továbbiakban elhangzik: Megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségei és korlátai Győr-Moson-Sopron megyében ( Előadó: Dr. Tóth Péter egyetemi docens, Széchenyi István Egyetem), Védett területekkel kapcsolatos főbb elvárások a különböző beruházásokkal kapcsolatban (Előadó: Dr. Kárpáti László igazgató, Fertő-Hanság Nemzeti Park),  Az épített környezet és a táj kapcsolata Győr-Moson-Sopron megyében (Előadó: Prof. Dr. Csemez Attila tanszékvezető egyetemi tanár, Szent István Egyetem).
A konferencia további témái közül több a hulladékgazdálkodási tervek, a hulladékgyűjtési rendszerek és azok megvalósíthatósági lehetőségei, valamint Győr és térsége Regionális hulladékgazdálkodási rendszer bemutatása köré csoportosul.

Karácsonyi Vásár és Fesztivál  Folytatódik a Belvárosban rendezett Karácsonyi Vásár és Fesztivál
A vásár ideje alatti állandó programok: várják a Fő térre látogatókat.
December 1-jétől - 6-ig, a Fő téren megépített kunyhóban 16 órától 17 óráig a Télapó "fogadóórája"
Minden pénteken és szombaton 15-17 óráig a Városháza alagsorában Játszóház és mesterségekháza várja a gyermekeket.
programja külön tájékoztató táblán a Városháza előtt
Szombatonként 17 órakor  Belvárosi séta idegenvezetővel
Szombatonként 19.30 órakor   Toronyzene
Minden nap 19 órakor  Adventi naptár nyitogató - rendkívül látványos fény- és harangjátékkal
További részletes program a soproni Programajánlóban

Kapcsolódó cikkek, képriportok:

Fesztivál és vásár a Fő téren

Felgyúltak a fények: megnyílt a karácsonyi vásár
 



2003. december 03., szerda 11:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület