CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Petőfi Színház: A végítélet napja- Dinnyés József daltulajdonos a Pinceszínházban- Százéves a Petőfi Iskola- Sopronban januártól emelkedik a tömegközlekedés díja

Petőfi Színház: A végítélet napja 2004. január 5-én, hétfőn 18:00 órakor A végítélet napja, Handler-bérletes előadásra kerül sor. Író: Ödön von Horváth, Dramaturg: Magyar Fruzsina, Rendező: Csiszár Imre
Kapcsolódó cikk: A végítélet napja

Dinnyés József daltulajdonos a Pinceszínházban Január 6-án, kedden, 19.00 órakor Lélektől lélekog címmel folytatódik Dinnyés József daltulajdonos magyar költészetet bemutató előadóest-sorozata. A Civitas Pinceszínházban (Sopron, Templom u. 16. Tel: 99-332-098) az I. világháború és az ország területi vesztességeit követő időszak költészetét idézi az előadóművész.

Kapcsolódó cikk:
Dinnyés József, a daltulajdonos

Százéves a Petőfi Iskola Fennállása százéves évfordulóját ünnepli idén a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben 2004-ben gazdag programsorozattal készülnek a jubileumra. Januártól jubileumi zászló, fejléces papír emlékeztet mindenkit az évfordulóra, az év során pedig, több rendezvény között Petőfi-terem és EU-terem nyílik, tanulmányi versenyeket, vetélkedőket szerveznek és iskolatörténeti kiadvánnyal és kiállítással is készülnek a petőfise, akik az iskola volt tanítványaival együtt is több rendezvényt szerveznek.

Sopronban januártól emelkedik a tömegközlekedés díja. Januártól az új díjszabású rendszer szerint a teljes árú menetjegy elővételben 130, a buszon az eddigi 140 helyett 155 forintba kerül. Az összvonalas bérlet heti 1000, a félhavi 1910, a havi 3065, a negyedéves 9010 forint. A felmutatóra szóló bérletért 8670, a nyugdíjas bérletért havonta 980 forint fizetendő.
Az önkormányzattal történt megállapodás értelmében a Sopronban tanuló diákság az iskolák által megváltott bérlettel, azaz ingyenesen vehetik igénybe a helyi tömegközlekedést.
A díjnövekedés egyik oka a tömegközlekedés általános forgalmi adójának 12-ről 15 százalékra való emelése, másrészt az infláció hatása.



2004. január 05., hétfő 00:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület