CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Térinformatika a soproni Vízmű Rt.-nél- Könyvbemutató: Hárs József: Soproni Olvasókönyv- Sopronban landoltak az osztrák hőlégballonosok- Bezárják a meteorológiai állomást

Térinformatika a soproni Vízmű Rt.-nél 2004. január 20-án, kedden, 14:00 órakor a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete előadóülést rendez. Az előadás témája: Térinformatika a soproni Vízmű Rt.-nél. Előadók: Bódis Gábor és Varga Ákos a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. részéről
Helyszín: a Soproni MTESZ Székház I. emeleti előadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.).

Könyvbemutató: Hárs József: Soproni Olvasókönyv 2004. január 20-án, kedden, 17:00 órakor kerül sor Hárs József: Soproni Olvasókönyv című  könyvének bemutatójára a  Széchenyi István Városi Könyvtárban (Pócsi u. 25; Tel.: 311-377, 511-250). A Quint Reklámügynökség gondozásában megjelent könyv szerzőjével dr. Kubinszky Mihály beszélget.

Kapcsolódó cikk: Hárs József: Soproni olvasókönyv - soproni történelem cikkgyűjteményekben

Sopronban landoltak az osztrák hőlégballonosok Ausztriából Magyarországra sodort az erős szél két hőlégballont pénteken. Egyikük egy nádasban landolt, a másik magasfeszültségű villamos vezetéknek ütközött Sopronban - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
 A villamos vezetékkel történt ütközés következtében a ballon kigyulladt. A benne álló osztrák férfi kiugrott a kosárból és kezét törte. Őt kórházba szállították. A nádasban landoló két hőlégballonosnak nem esett baja. A sportolók Salzburgból indultak, és az egyik magyar-osztrák határ közelében lévő faluba tartottak. (Forrás: radio.hu)

Bezárják a meteorológiai állomást Sopronban A közeljövőben megszűnik a meteorológiai információszolgáltatás Sopronból, az automata mérőberendezést leszerelik, s megválnak az állomásnak helyet adó épülettől is.  Az átszervezést gazdasági okok tették szükségessé - mondta Nagy József, az Országos Meteorológiai Szolgálat főosztályvezetője az MTI-nek. A soproni állomás fenntartása évente mintegy kétmillió forintba kerül, pedig negyedik éve már csak a automata végez méréseket, s szolgáltatja óránként az információkat a hőmérsékletről, a páratartalomról, a csapadékról, továbbá a szélirányról és sebességről, valamint a légnyomás változásokról.  A soproni állomás bezárását követően a sopronival megegyező mérő automatát már üzembe helyezték Fertőrákoson, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság obszervatóriumában. Ez a megoldás költségtakarékos a szolgálat számára - mondta a főosztályvezető. (www.mti.hu)



2004. január 19., hétfő 00:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület