CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşlius 27., szombat, Olga, Liliana, Ajtony napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Több tízezren keresték fel a régiós stand 31 kiállítóját.

Sopron és vonzáskörzetének részvétele az UTAZÁS 2001 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon
Budapest, 2001. március 21-25.


A kilenc turisztikai régió szerint csoportosított belföldi ajánlatok a HUNGEXPO “B” kiállító csarnokban kaptak helyet.

A Nyugat–dunántúli Régió több, mint 200 m2-es standon állított ki, melynek felülépítménye egy dunántúli tornácos házat jelenített meg. Az Attrakciót a szigetközi halászkunyhó, a Írottkő Natúrpark Kőszeg virágos szekere, valamint a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál római harci kocsija jelentette. A standon folyamatosan lehetett soproni, kőszegi, somlói, zalai borokat kóstolni, és bemutatkozott a régió sajtkínálata is. A szigetközi ecetes hal, csakúgy, mint az előző évben, nagy sikert aratott.

A vásár ideje alatt több tízezren keresték fel a régiós stand 31 kiállítóját: tematikusan kiemelt gyógyfürdőhelyek, a térségi ajánlatokat képviselő Tourinform-irodák, idegenforgalmi szervezetek és vállalkozók.

A Tourinform Sopron a térség képviseletét az elkészült Sopron és vonzáskörzetének turisztikai értékeit bemutató kiadványok segítségével látta el. Érzékelhető volt, mint ahogy a régió esetében is: megnőtt a természeti értékek iránt az igény. Nagyon ismert a Fertő tó és környéke a kiépült kerékpárutakkal, ezzel összefüggésben Sopron környéki, illetve a Fertő melléki olcsóbb szálláslehetőségeket, falusi szállásadók ajánlatait keresték. Változatlanul nagy az érdeklődés Balf gyógyfürdő kínálata iránt; Hegykő és Petőháza fürdőhelyei azonban még mindig nem ismertek a nagyközönség előtt.

Sopron iskolai kirándulások és családi üdülések célpontja. A szálláslehetőségek tekintetében az előző évhez mérten az olcsóbb kategóriájú szállások iránt nőtt meg a kereslet. A kiállítás figyelemfelkeltő-csalogató programjai között nagy sikert aratott a soproni ütő-együttes Stöckert Ádám vezetésével.

A szezon előkészítésére számos belföldi kiállítás nyújt lehetőséget. Így Sopron és vonzáskörzetének turisztikai kínálata márciusban ott volt a pécsi turisztikai vásáron, Debrecenben a 11. Utazási Vásáron a Tourinform Sopron személyes informátorral is jelen volt, az egri és szegedi szakmai kiállítások pedig április első hétvégéjén teremtenek alkalmat a bemutatkozásra.
HK



2001. április 05., csütörtök 21:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület