CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A soproni Konferencia és Kulturális Központ bokréta-ünnepe

    A Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Program keretében támogatást nyert soproni Konferencia és Kulturális Központ bokréta ünnepségét tartották Sopronban március 28-án. Az ünnepségen részt vett Matolcsy György gazdasági miniszter. Az 1,3 milliárd forintos beruházást a tárca 400 millió forinttal támogatta.
    A szerkezetkész épület bejárását követően – amelyen részt vett dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Kht ügyvezetője, Tengerdi Antal alpolgármester, a tervező, a beruházó és a kivitelező cégek vezetői – Sopron kulturális ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Matolcsy György gazdasági miniszter, dr. Szájer József országgyűlési képviselő és Tengerdi Antal alpolgármester

    Matolcsy György gazdasági miniszter gratulált a munkához. Sopront földrajzi helyzete, természeti adottságai, műemléki környezete, meglévő turisztikai infrastruktúrája alkalmassá teszi arra, hogy a turizmusfejlesztés egyik fő irányává a konferenciaturizmus váljon.

- Sopron építkezik, és a környező 39 településsel együtt esélye van arra, hogy a jövőben akár Béccsel is vetekedjék, abban az értelemben, hogy a 21. században fontos területeken tud majd kiemelkedő színvonalú szolgáltatást ajánlani. A környék többi 39 települése is ráfűzhető a Sopron teremtette lehetőségre - hangsúlyozta a gazdasági miniszter, aki kijelentette, hogy a Konferencia Központ Sopront Európa egyik legvonzóbb városává teheti, annál is inkább, hogy a város vonzáskörzetében népszerű turisztikai célpontok – Fertőrákos, Nagycenk, Fertőd, a Fertő-Hanság Nemzeti Park – találhatók, és hogy Sopron és környéke egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező szőlőtermő vidéke. Sopron hosszú ideje népszerű konferenciavárosnak számít, ahol évente 100-150 tudományos tanácskozást tartanak, amelyhez a szellemi hátteret a Nugat-Magyarországi Egyetem biztosítja. A konferencia-turista másokhoz viszonyítva háromszor többet költ, jelentette ki a gazdasági miniszter, aki hangsúlyozta, hogy a hazai kongresszusi turizmus fejlesztését a Gazdasági Minisztérium a Széchenyi Terv keretében kiírt pályázatokkal támogatja. Eddig négy vidéki kongresszusi helyszín – Pécs, Szeged, Debrecen és Sopron – támogatásáról született döntés.
- Eredeti szépségét fogja visszakapni a Konferencia Központ – amelyben még Bartók is adott koncertet – mondta Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a város kulturális élete is gazdagodik ezáltal. A soproni konferencia központ a Széchenyi Terv legnagyobb beruházása. Ez Sopronnak nem csak a sors nehéz évekért való kárpótlását jelenti, de a Széchenyi Terv támogatásán keresztül visszakerülnek a városba a polgárai által befizetett adóforintok is. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a Széchenyi Terv alapfilozófiája érvényesült a soproni Konferencia Központ esetében is: azokat segíti, akiknek ötletei, tervei vannak.

    A köszöntő beszédeket követően a feldíszített és nemzeti színű szalagos bokrétát elhelyezték az épület egyik legmagasabb pontjára


 


Fotók: Kisalföld

Kapcsolódó cikkek: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4340
                             http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4338



2002. március 29., péntek 17:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület