CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Pad-adományozók-Korház-rekonstrukció-Útlezárások-IV. László emlékhely-A Megyei Területfejelszési Tanács közleménye-Pályaválasztási kiállítás- Rakovszky-könyv- Radiológia-Kertész-regények az interneten

 A Padokat a terekre! akcióban résztvett magánszemélyek és vállalkozások, akik adománya révén tizenöt pad került a Széchenyi térre: Gerencsér János és Julianna, Tóth Márton és családja, Keglovich István és családja, Peczár Ottó, dr. Czuczor Huba, a Hegedüs Család, vitéz Vargha Lajos családja, a Harrer Cukrászda, Abosi Betarix, Imex Szervíztechnikai Kft., Imex Filtertechnikai Kft., Idea Műszaki Áruház, Cassone Sport Kft., Szalay Dodá Kft. Fotó: Vargha Lajosné átveszi Sopron polgármesterétől az oklevelet. Kapcsolódó cikk: Kovácsoltvas padok a Széchenyi téren

21 milliárdos korház-rekonstrukció Befejeződött a soproni Erzsébet-kórház tíz évig tartó, országosan is egyedülálló  rekonstrukciós programja. Az utolsó épület felavatásánál jelen volt dr. Kökény Mihály, a szaktárca államtitkára, aki a felhívta a figyelmet a hatalmas értékkel együttjáró felelősségre. Dr. Vargha Péter főigazgató-főorvos elmondta, hogy a támadások ellenére is a soproni politikusok mindig is kiálltak a kórház ügye mellett. Az ünnepélyes szalagátvágás alkalmával Dr. Vargha Péter átvehette a Pro Sanitara miniszteri kitüntetést.

Útlezárások Sopronban Aszfaltozási munkák és útkövezés miatt a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ környezetének rendezése miatt a List Ferenc utcát és a Templom utcát október 19-én, szombaton 17 óráig lezárják. A Belváros gépjárművel csak a Városház utca felől közelíthető meg.

Emlékhely IV. László királynak IV. László királynak állítottak emlékhelyet Sopronban a Jereván lakótelepen Szeptember 16-án, szerdán a IV. László király utca és a Teleki Pál utca találkozásánál kialakított emlékhely soproni vállakozók kezdeményezésére és anyagi támogatásával jött létre.
 

A Megyei Területfejelszési Tanács közleménye 2002. október 16-i ülését követően közleményt adott ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács: a Győr-Moson-Sopron Megye Területfejelsztési Tanácsa a 2002. évi ár- és belvízvédekezést, ezen belül a 2002 augusztusi, minden eddigi szintet meghaladó dunai árvíz elleni védekezést rendkívül sikeresnek értékeli, és köszönetét fejezi ki a védekezés minden résztvevőjének.

Kiállítás a pályaválasztásról A Gyermek- és Ifjúsági Központban október 21-22-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ szervezésében  pályaválasztási kiállítás várja az érdeklődőket.

Radiológiai konferencia A magyar radiológia egyik legsikeresebb rendezvényének számít a Sopronban immár tizenhetedik alkalommal megrendezett tudományos konferencia, amely a modern radiológiai képalkotó eljárásokkal, kiemeltemn az ultrahang-diagnosztikával foglalkozik. A neves szakmai eseményen 500 hazai radiológus és 70 kiállító cég vesz részt. A résztvevők az előadások mellett megismerkedhettek a diagnosztikában létező  legmodernebb berendezésekkel.

Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka Újra kapható Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka című regénye. A Magvető immár másodszorra adta ki a májusban megjelent a nagysikerű, soproni vonatkozású regényt, amelyet Sopronban a Bünkner Rajnárd köz és Mátyás király utcában található Cédrus Könyvesboltok már árusítanak.
További cikkek: Könyvajánló a Cédrus Art Klub kínálatából
                          Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka 

Internetről letölthetők a Kertész- regények Kertész Imrét 2002. október 10-én Irodalmi Nobel- díjjal tüntette ki a svéd Királyi Akadémia, melyet munkásságáért kapott. A friss Nobel- díjas regényei iránt ugrásszerűen megnőtt a kereslet. A regények a világhálóról a www.irodalmiakademia.hu címről  is letölthetők, köztük a híres "Sorstalanság" is.



2002. október 17., csütörtök 23:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület