CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. szeptember 16., hétfő, Edit napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kerékpártúra- Régiségvásár a Fő téren- Tárlat az Art Area Galériában- A lényeg el van rejtve- Nagyböjti zenés esta Jezsuita teremben- Ökumenikus gyertyagyújtás a békéért- Nem szűnik meg az Edupress?

Kerékpártúra Április 12-én, vasárnap 9 órakor a Castanea Bringakör szervezésében kerékpártúra indul Sopron-Fertőrákos-Balf-Sopron útvonalon a Szent Mihály temetőtől. A túrát a Castanea Bringakör szervezi).

Régiségvásár a Fő téren Már hagyományosnak mondható az a szabadtéri  régiségvásár, amely egyik soproni régiségkereskedő kezdeményezésére jött létre. A Fő téri régiségvásár újabb alkalmára kerül sor április 12-én vasárnap 10-16 óra között. Pluzsik Tamás felvétele a régiségvásár egy tavalyi alkalmán készült.

Kettős tárlat az Art Area Galériában A Pum házban (Sopron, Újteleki u 52.) Crouy-Chanel Adél és Cristina Vic Echegoyen festőművészek közös kiállítása nyílik április 13-án, vasárnap, 16 órakor. A kiállítást megnyitja Török Bernadett alkotó-rajtanár. Közreműködik a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum harangegyüttese, Roth Márton tanár vezetésével. A kiállítás április 30-ig tekinthető meg hétfőtől szombatig, 10-18 óra között.

A lényeg el van rejtve szemünk elől 2003. április 12-én, szombaton, 15:00 órakor A lényeg el van rejtve szemünk elől címmel a soproni Taizé-i csoport élménybeszámolójára kerül sor a Bán János Katolikus Közösségi Házban  (Halász u. 38.)

Nagyböjti zenés est a Jezsuita teremben Soproni vonósok előadósában: J. Haydn: Megváltónk hét szava a keresztfán. Helye: Jezsuita terem: Sopron, Szent György utca 7.

Csendes ökumenikus gyertyagyújtás  A békéért, a jelenleg Irakban dúló háborúban értelmetlenül elhunyt áldozatokért való csendes, gyertyás ökumenikus
imádkozásra hívnak, megkülönböztetés nélkül, minden békeszerető, a békét erőszakmentes eszközökkel elérni kívánó soproni és Sopron-környéki embert a Bokor
Katolikus Bázisközösség soproni csoportjai. A találkozót 2003. március 30-tól kezdve a háború befejezéséig minden vasárnap este, így április 12-én vasárnap 18.30-19.00-ig a Széchenyi téri "Hűség zászló" előtt szervezik, és kérnek mindenkit, hogy az elesett áldozatokra emlékezve, fehér szalagot tűzve fejezze ki együttérzését, s gyászát. Kérik, aki meghirdetett céljainkkal egyetért, viselje ezt a szalagot a háború befejezéséig!
Kapcsolódó cikkek: Szelídséggel és szeretettel a békéért;
Szelídséggel és szeretettel a jó megoldás érdekében - béketüntetés a soproni Hűségzászlónál

Nem szűnik meg a Szemeszter és az Edupress? Hétfőn döntenek a Szemeszter című felsőoktatási lap és az Educatio Press Hírügynökség sorsáról. Hétfőn dönt az Oktatási Minisztérium (OM) az Edupress Hírügynökség és a Szemeszter országos hallgatói lap sorsásról. A tervek szerint a szerkesztőség képviselői még aznap aláírhatják a lap, és a hírügynökség további működéséhez szükséges szerződést.
Eddig éves szinten közel százmillió forintot tervezetek a program megvalósítására, a jövőben várhatóan ennek az összegnek kétharmada, háromnegyede áll majd rendelkezésre, a lap megjelentetésére és a hírszolgáltatás folyamatos biztosítására. A lap tulajdonjogát az eddigi kiadótól az OM tulajdonú Educatio Press Kft.-től (annak felszámolása után) az Educatio Kht. kereti között működő Hallgatói Információs Központ kapta meg. A működéshez szükséges összeg egyelőre a tanév végéig lesz biztosított, de az oktatási tárca háttérintézménye az Educatio Kht. ígéretei szerint hosszú távon is rendezik a lap és a hírügynökség helyzetét. A Szemeszter továbbra is - remélhetően jelentősebb példányszám csökkenés nélkül - ingyenesen kerül majd a felsőoktatási intézményekbe.
Hornyák Tibor az Educatio Press szerkesztőség-vezetője és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) elnöke elmondta, várakozásai szerint a jövőben tovább erősödik majd a szerkesztőség és a kiadó kapcsolata a MESÉ-vel és ezen keresztül a hallgatói lapokkal. Hozzátette, a tervek szerint a lap terjesztését, továbbra is a MESE taglapjai végzik, és a szerkesztőségek munkájában is marad a hallgatói újságírók aktív részvétele. (Educatio Press)
 
 



2003. április 11., péntek 09:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület