CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Hűségkút-avatás, a Díszterem átadása, Várfalsétány átadás- Soproni Ünnepi Hetek megnyitója- Földi Elektromágnesesség-Konferencia Verő József tiszteletére- Könyvbemutató a Cédrusban- Határ Bál 2003-

Hűségkút-avatás, a Városháza dísztermének átadása, Várfalsétány avatás 2003. június 20-án, pénteken, 16:30 órakor kerül sor a Hűség-kút avatásra. A kút alkotója Soltra E. Tamás szobrászművész.
Avató beszédet mond Kiss Péter (Miniszterelnöki Hivatal), amelyet követően sor kerül a Várfalsétány újonnan elkészült szakaszának átadására a Várkerület 8-tól a Színház u. 13-ig.
18 órakor a Városháza felújított dísztermének átadására kerül sor (Polgármesteri Hivatal Fő tér 1.).

Kapcsolódó cikkek:
Hűségkút - képriport
Készül a Hűség-díszkút - képriport
A Hűség-kút építésének előkészületei  - Hűség-kút történet képriportban –
Hűségkút - reneszánsz hangulatú, emberközeli alkotás

Soproni Ünnepi Hetek megnyitó ünnepsége  2003. június 20-án,  pénteken, 17.00 órakor Sopron Fő terén alpolgármesteri köszöntővel, nétáncosok műsorával, zenészek, táncosok felvonulásával, a Soproni Szimfonkus Zenekar hangversenyével, "Ördögszekér" kézműves kirakodó-vásárral kerül sor a Soproni Ünnepi Hetek ünnepélyes megnyitójára, amelynek részletes programjait megtalálják a Programajánlónkban, a Soproni Ünnepi Hetek rovatunkban, a Pro Kultúra Sopron Kht. oldalain és kapcsolódó cikkeinkben.

Kapcsolódó cikkek:
Negyvenhatodszor: Soproni Ünnepi Hetek
Régi Zenei Napok

Földi Elektromágnesesség - Tudományos Konferencia Az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és az MTA Geofizikai Tudományos Bizottság szervezésében Verő József, az MTA rendes tagja 70. születésnapja alkalmából 2003. június 20-21. között kerül sor a Földi Elektromágnesesség - Tudományos Konferenciára a Fő tér 5., I. emelet, a volt Megyeháza dísztermében.
A részletes program a soproni Programajánlóban.

Száraz Miklós György Ó, Santo Domingo! : könyvbemutató 2003. június 20-án, pénteken, 19:00 órakor könyvbemutatót tart a Cédrus Art Klub (Sopron, Fő tér 6.), ahova szeretettel hívják  a könyvbarátokat  Száraz Miklós György Ó, Santo Domingo! című könyvének bemutatójára. A kacskaringós utcák fáradhatatlan vándorával Bircher Erzsébet beszélget. Mindenkit szeretettel és egy pohár jó borral várnak a szervezők

    "Biztosan lesznek olyanok, akiket felbosszant ez a könyv. Mi ez a kószálás, parttalan kalandozás? Talán igazuk is van. Gyakran úgy látszhat, magam sem tudom már, honnan indultam, miről is beszélek. Pedig tudom. És azt is tudom,  hogy ezt nem mindenki hiszi el nekem. Mégsem tehetek semmit. Ennek így kell maradnia. Kanyargósan, csapongón, látszólag    el-eltévelyedve. Ahogyan a szerelmes is megosztja minden emlékét, sok apró élményét a kedvesével. Így kellett nekem is   mesélnem, parttalanul. Mint egy szerelmesnek. Mert ez a könyv szerelmi vallomás. Granadának. Ha tudnék trombitálni, meg sem írtam volna." (Száraz Miklós György)

Határ Bál 2003. június 20-án, pénteken,  20:00 órakor  Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a d'Accord 2000 Kft. közös rendezésében hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a Határ Bál Sopronban Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.
Az eseményre a belépőjegy 10.000.-Ft, valmint a 21.00 órától érvényes sétálójegy 4.000.-Ft-ba került. A bál bevételéből a szervezők a Soproni Egészségügyi  Alapítványt támogatják.

Kapcsolódó cikk:
Határ Bál júniusban

Erdőmérnöki Kar tanévzáró 2003. június 20-án, pénteken, 10:00-13.00 óra között tartja a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara tanévzáró ünnepélyét a  Gyermek- és Ifjúsági Központban (Ady E. u. 10.).
 



2003. jĂşnius 18., szerda 12:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület