CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 24., hétfő 00:54


Medicina Pannonica: március 30-ig meghosszabbítva a nyitvatartás - Táplálkozás és egészség történeti vonatkozásokban- Beszélgetõs esték: a vendég Nyerges Ferenc- Kihívás Napja: új nevezési hatáidõ

Hírek, események

Március 30-ig meghosszabították a Medicina Pannonica - Higiéne és Orvoslás a római kori Pannóniában kiállítást az Orsolya téri Lábasházban.
Egyedülálló dokumentumanyagot vonultat fel a tárlat, amelynek törzsanyagát az Archaologischer Park Carnuntum  (Petrocell, A.) G. E. Thüry által rendezett Medicina Carnuntina címû kiállítás adja. Sopronben jelenleg még kiállították a Magyar Nemzeti Múzeum, az Aquincumi Múzeum (Budapest), a Savaria Múzeum (Szombathely), a Burenlandisches Landesmuseum (Eisenstadt) és a Soproni Múzeum leleteit is. Günther E. Thüry forgatókönyvét a magyarországi anyaggal kiegészítette, és a soproni kiállítást rendezte Gömöri János.
A kiállítás hétfõ kivételével, naponta 10-18 óra között várja látogatóit.
Kapcsolódó cikk:
Egészségügyi ko(ó)rtörténet

Táplálkozás és egészség történeti vonatkozásokban  témakörben a kiállítás színhelyén a Scarbantia Társaság és a Soproni Múzeum szervezésében elõadásra kerül sor. Az elõadás helye és ideje: 2003. március  25, 17 óra, Sopron, Lábas-ház. Orsolya tér 5. A sorozat további, tervezett elõadásai:  A bor, mint gyógyszer
Az elõadás az Egészségvédelmi félórák rendezvénysorozatának része.
Kapcsolódó cikkek:
„Tiszteljük a növényeket, ne pusztítsunk…”
Ha gyógyulni akarsz, higgy, akarj és cselekedj!"
 “Az egészségügyet vigyük a beteghez és ne fordítva”- Egészségvédelmi félórák a Lábas-házban

Beszélgetõs esték sorozatban a "Színfalak mögött a soproni színházért" címmel beszélgetésre várják az érdeklõdõket. Vendég: Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetõ igazgatója Beszélgetõtárs: Füzi Edit. A rendezvény helyszíne: Hungária Serház, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ.
Kapcsolódó cikkek:
“Soproni vagyok, itt születtem, itt vagyok…”
Gazdag életet éltem: A Beszélgetõs téli esték vendége Hirschler Rezsõ
Polgármesteri "hiszekegy" - Beszélgetõs téli esték a Hungária Serházban

Új nevezési határidõ a Kihívás Napjára!
Challenge Day néven 1983-ban Kanadából indult egy, a világot azóta átszövõ sportakció.
Versenyre hívta a településeket annak eldöntésére, hogy hol sportosabb a lakosság. A játék azóta meghódította a világot. Hazánkban mára már népszerûbb mint a játék szülõhazájában.
A KIHÍVÁS NAPJA néven ismert programban évente másfélezer magyar település vesz részt. Sikere egyszerûségén alapul, hisz ez a lakossági sportjáték május utolsó szerdáján helyben zajlik és a helyi ötletekre épül. Az a település gyõz és viheti haza a „Legsportosabb település 2003.” címmel járó díszserleget, ahol a lakosság lélekszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak az adott napon legalább 15 percig.  Összehasonlításra a hasonló lélekszámú falvak és városok kerülnek, ezért hét kategóriában zajlik majd a vetélkedés, melyben több millió forintnyi nyeremény vár a szerencsés és sikeres településekre, illetve sportolóikra.

Ez a nap – idén május 28-a - nem az emberfeletti teljesítményekrõl, hanem egészségünkrõl, életvitelünk- rõl, képességeink fejlesztésérõl, mindennapi boldogságunkról szól. Minden korosztály aktív részese lehet a programoknak.
Nevezni - a kérések miatt meghosszabbított határidõben - március 31-ig - polgármesteri aláírással ellátott nevezési lapon lehet.

Magyar Szabadidõsport Szövetség

1068 Bp. Városligeti fasor 44.
Telefon: 06-1-342-9368
Telefax: 06-1-342-8315
www.directinfo.hu/masport
Email: masport@axelero.hu