CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Nyári végszó

Véget értek a nyári fesztiválok, nosztalgiázva elevenítsük a fel az elmúlt hónapok egy-egy forró pillanatát.

Ebben az évben négy nagy megmozdulásra jutottunk el és adtunk hírt itt a Fesztiválgájd rovatban. Fussunk csak gyorsan át ezeket, amolyan memoár-szerűen.

VOLT-fesztivál [Sopron, 2006. július 6-9.]

Idén az eső megkímélte a fesztivált (leszámítva egy-két órás záport), a jegyárak tovább emelkedtek, a produkciók száma növekedett. Legjobb emlék még most is az a három fiatal, akik "20 Ft-ért fújunk egy szappanbuborékot" feliratú táblával álldogált benn a fesztivál területén. A Republic hiányolta a nagyszínpadot (amit aztán EFOTT-on megkapott), de egy remek koncertet adott, a Kispál és a borz valamint a Tankcsapda úgyszintén. Legérdekesebb külföldi fellépő (szintén a nagyszinpadnál maradva) a Pet shop boys volt. Kinn voltunk mind a négy nap, írtunk előtte és utána, mindenről tanuskodik az archívumunk.
Szerencsénk volt, kiterültünk" mottójú írásunk

EFOTT [Zamárdi, 2006. július 18-22.]
ÖT hangulatos nap a Balaton partján, sok-sok egyetemistával és főiskolással, rengeteg bulival és koncerttel, nem olyan rengeteg turisztikai programmal. A biztonsági őrök normálisak voltak, csak az utolsó utáni napon jött elő némelyikükben a vadállat én. A szervezők korrekten álltak mindenhez, amikor kiderült, hogy nincs kisbolt, kijelentették: "Megkeressük együtt, és ha nincs meg, felépítjük". A hangosítás nagyon rossz volt, a Kispál koncert is, elhatároztuk, hogy a Szigeten már el sem megyünk rá (mármint a Kispálra, nem a hangosításra). Jó volt a Pannonia All Star Ska Orchestra és a Hiperkarma, de persze rajtuk kívül még számos de számos zenekar érkezett. Megszerettük az Enikő partyt, nagyon jó, táncolható zenéket kevert a hölgy. (És szeptembertől rendszeresen jön Sopronba, tessék figyelni a VOLT Terasz/Paradicsom hirdetményeit.)
Nagyon sok civil szervezet volt kinn, olvasson róluk!

Sziget Fesztivál [Budapest, 2006. augusztus 9-16.]
Igazi kavalkád és profi üzlet lett mára a Sziget, programok kicsiknek és nagyoknak, családoknak és egyedülállóknak, kikapcsolódásra vágyóknak és dolgozóknak. Voltunk koncerteken amelyekre nem kellett volna elmenni, láttunk spontán zenéléseket amelyek nagyon jó hangulatot árasztottak, buliztunk hangos zene nélkül (Silent Disco), menekültünk égő Bárka elől, és az egyik nap egy világrekord-kísérlet részeként megpróbáltunk óriási tehénné válni. Egy héten keresztül adtunk hírt a rendezvényről, az arcívumunkban részletesen idézheti fel az egy hét együttlét emlékeit.
Olvasson egy világrekordkísérletről!

Budapest Parádé [Budapest, 2006. augusztus 26.]
Idén változtattak a szervezők a Parádé felállásán, voltak olyanok, akiknek tetszett, voltak olyanok, akiknem nem. A program egy görkorcsolyás felvonulással indult, ezt követte egy karneváli blokk (fellépett többek közt a soproni Strokes, utcaseprőknek öltözve zenéltek a legkülönfélébb eszközökön (műanyag kuka, seprű stb.). A német kamionok hiányoztak, talán jövőre lesznek.
Kinn voltunk a helyszínen, olvassa el, mit láttunk!

Néhány nap és bezár a leghosszabb nyári fesztivál, a budapesti Zöld Pardon, és ezzel hivatalosan is véget ér a fesztiválidőszak. De nincs már olyan messze a tavasz!

Bacsárdi László

Rovatunk barna medvévé változva téli álmot alszik jövő tavaszig. Köszönjük, hogy olvastak minket ebben az évben, tartsanak velünk jövőre is. (Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz cikk jövő márciusig ebben a rovatban, mert ha találunk valami érdekes témát, akkor rámoccanunk és írunk róla. Inkább csak arról szól mindez, hogy az elmúlt hetekbeli gyakori megjelenésünk ritkul, eléggé.



2006. szeptember 02., szombat 22:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület